Canton Glarus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kanton Glarus
Lambang Kanton Glarus
Peta Swiss nuduhaké Kanton Glarus
Ibu kutha Glarus
Wilayah 685 km² (Peringkat ke-17)
Titik paling dhuwur Tödi 3614 m
Cacah pedunung (2006) 38084 (Peringkat ke-23)
56 /km²
Bergabung 1352
Singkatan GL
Basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Landsgemeinde (Landrat (80)
Kuthamadya 25 buah
Distrik tidak ada
Situs resmi www.GL.ch
Peta Kanton Glarus

Kanton Glarus (basa Prancis: Glaris, basa Italia: Glarona, basa Romansh: Glaruna) ya iku sawijining kanton ing Swiss kang duwé jembang wewengkon 685 km² lan populasi 38.300 jiwa (2003). Kutha krajan Glarus ya iku Glarus.

Pandhudhuk kanton kang biyasa nuturake lan migunakaké basa Jerman.

Kotamadya[besut | besut sumber]

Glarus kawengkar dumadi 25 kotamadya (gemeinden):