Kanton Jenéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Canton Geneva)
Jump to navigation Jump to search
Genève
Lambang Kanton Jenéwa
Peta Swiss nuduhaké Kanton Jenéwa
Ibu kutha Jenéwa
Wilayah 282 km² (Peringkat angka 21)
Titik paling dhuwur Les Arales 516 m
Cacah pedunung (2007) 447.584 (Peringkat angka 6)
1587 /km²
Bergabung 1815
Singkatan GE
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (100)
Kuthamadya 45 buah
Distrik ora ana
Situs resmi www.GE.ch
Peta Kanton Jenéwa

Kanton Jenéwa (basa Prancis: Genève, basa Jerman: Genf, basa Italia: Ginevra, basa Romansh: Genevra, basa Francoprovencal: Geneva) iku siji kanton ing Swiss sing wiyar wewengkoné 282 km² lan populasiné 438.483 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku Jenéwa.

Kanton sing ana ing paling kulon ing Swiss iki nuturaké basa Prancis minangka basa resmi.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Jenéwa ora duwé distrik administratif apa waé. Ana 45 kuthamadya ing kanton iki: