Candi Klero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Candi Klero utawa Candi Tengaran

Candhi Klero utawa CandhiTengaran yaiku candhi kang manggon ana Desa Klero, Kecamatan Tengaran, Kabupaten Semarang, Provinsi Jawa Tengah . Sepisanan ditemokaké menèh taun1995 [1], kahanan nalika semana candhi klero ambruk. Ananging, saiki candhi kang ambruk kuwi mau kasil diowahi lan didadèkaké candhi menèh déning BP3 ( Balai Pelestarian Peninggalan Purbakala ) dhaérah Provinsi Jawa Tengah sing saiki diganti dadi BPCB (Balai Pelestarian Cagar Budaya) Jawa Tengah. Candhi Klero uga diarani Candhi Tengaran déning para warga. Jeneng candhi Klero utawa Candhi Tengaran adhedhasar lokasi candhi sing ditemokake saiki. Saiki, Klero Klero mapan ing jarak 500 meter [2] saka Jalan Raya Solo-Semarang. Ing babagan keamanan, ing sekitar Klero Klero pager tembok permanen wis dipasang.

  1. Sedyawati, Edi; Santiko, Hariani; Djafar, Hasan; Maulana, Ratnaesih; Ramelan, Wiwin Djuwita Sudjana; Ashari, Chaidir (2013). Candi Indonesia Seri Jawa. Jakarta: Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman. kk. 62–63. ISBN 978-602-17669-3-4. 
  2. "Candi Klero". Dijupuk 20 Oktober 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)