Candhi Kedaton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Candhi Kedaton

Candhi Kedaton ya iku candhi kang mapan ing Désa Andung Biru, Tiris, Probolinggo, Jawa Wétan. Candhi Kedaton iki awujud lapik/batur. Candhi Kedaton ngadep ing pucuking Gunung Semèru utawa pucuking Gunung Hyang.

Candhi Kedaton ora kalebu kategori candhi pendharmaan, kaya déné Candhi Kotes.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (ed. Cetakan pertama). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.