Candhi Karang Besuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Karang Besuki iku candhi kang ana ning Sukun, Kutha Malang, Jawa Wétan. Panggonané ana ing cerak situs Candhi Badut. Candhi iki digawé saka watu-watuan andesit kang ana ing èrèng gunung lan jembaré 16 x 36 mèter. N. J Krom uga ngarani Candhi Karang Besuki iku dadi Candhi Besuki.[1]

Candhi Karang Besuki duwé wujud denah segi papat kang ukuran jembaré 6,8 m x 6,8 m lan ngadhep ngulon. Panemuan loro arca perunggu kang dideleng saka gayané kaya Parvati dadikaké candhi iki dikira dadi papan ibadah agama Hindhu Siwa.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi (2013). Candi Indonesia. Jakarta: Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman, Direktorat Jenderal Kebudayaan, Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan. k. 281. ISBN 9786021766934.