Candhi Gambar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Gambar utawa Candhi Gambar Wétan ya iku candhi kang ana ing kabupatèn Blitar, Jawa Timur. Candhi Gambar Wétan ana ing 7 km menyang arah lor Candhi Panataran, lan Panataran ana ing 12 km lor Kutha Blitar. Ora ana angkuta umum kanthi mirunggan kang bisa nggawa wisatawan langsung menyang candhi iki.

Pérangan gedhé saka lemah ing kiwa-tengené candhi iki ya iku lemah pasir, amarga candhi iki ana ing sisih kidul é Gunung Kelud lan dadi aliran wlahar Gunung Kelud.

Candhi iki ora wutuh. namung ana batur candhi kang isih wutuh kanthi sapérangan rélièf kang sisa. Pérangan liya saka komponèn aréal iki ya iku 2 dwarapala kang njaga ing sish pinggir anda mlebu candhi iki. Candhi iki ana ing dhuwur pucuk bukit. Kanthi dhasar apa kang ditemoaké saka sisa hiasané, candhi iki diprakiraaké dibangun nalika masa karajan Majapahit.