Cake (band)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cake
Cake Band.jpg
Band Cake nalika isih wutuh
Pratélan latar wuri
SakaSacramento, California, Amérikah Sarékat
GénreAlternative rock
Mangsa akarya1991 - saiki
LabèlCapricorn, Columbia, Upbeat
Sing magepokanDeathray
Sana jaringancakemusic.com
AnggotaJohn McCrea
Vince DiFiore
Xan McCurdy
Gabe Nelson
Paulo Baldi
Tilas anggotaGreg Brown
Victor Damiani
Shon Meckfessel
Pete McNeal
Todd Roper
Frank French

Cake ya iku band sing gawé aliran alternatip rock asalé saka kutha Sacramento, California, Amérikah Sarékat. Cake iku uga band sing umuré wis 21 taun. Wis ganti personil kaping enem.[1] Band iki saiki ana ing formasi anyar, ya iku John McCrea, trumpèt Vince DiFiore, gitaris Xan McCurdy, bassis Gabe Nelson, lan drummer Paulo Baldi. Cake iku digawé nalika taun 1991 kanthi formasi kapisan ya iku McCrea, DiFiore, Greg Brown, Frank French, lan Shon Meckfessel, ya iku wang sing metu saka band banjur digantèkaké karo Nelson. [2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album ing studio
Taun Dhetil Posisi grafik puncak Certifications
(wates pangadolan)
US
[3]
AUS
[4]
CAN
[3][5]
CHE
[6]
FRA
[7]
GER
[8]
NLD
[9]
NOR
[10]
NZL
[11]
UK
[12]
1994 Motorcade of Generosity
  • Dirilis: 7 Fèbruari 1994
    • Re-issued: 9 Juni 2008
  • Labèl: Capricorn (942035) / Upbeat (2)
  • Format: CD, CS, LP
1996 Fashion Nugget
  • Dirilis: 17 September 1996
  • Labèl: Capricorn (532867)
  • Format: CD, CS, LP
36 9 64 20 49 71 28 41 53
1998 Prolonging the Magic
  • Dirilis: 6 Oktober 1998
  • Labèl: Capricorn (538092)
  • Format: CD, CS
33 28 64 15 84
2001 Comfort Eagle
  • Dirilis: 24 Juli 2001
  • Labèl: Columbia (5015402)
  • Format: CD, CS
13 27 7 31 41
2004 Pressure Chief
  • Dirilis: 5 Oktober 2004
  • Labèl: Columbia (5174502)
  • Format: CD
17 44 79 95
2011 Showroom of Compassion
  • Dirilis: 11 Januari 2011
  • Labèl: Upbeat (99332)
  • Format: CD, DI
1 15

Anggota band[besut | besut sumber]

Anggota saiki
  • John McCrea – vokalis, gitar akustik, piano, organ, vibraslap (1991–saiki)
  • Vince DiFiore – trumpèt, keyboard, melodica, guiro, penynyi wuri (1991–saiki)
  • Xan McCurdy – gitar èlèktrik, penyanyi wuri (1997-saiki)
  • Gabe Nelson – gitar bass, penyanyi wuri (1992–1994, 1997–saiki)
  • Paulo Baldi – drum, cowbell, tamborin, penyanyi wuri (2004–saiki)
Tikas anggota
Garis wektu

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Montgomery, James (August 2, 2001). "Cake man talks about economic importance of short skirts". UWIRE. Check date values in: |accessdate= (pitulung); |access-date= requires |url= (pitulung)
  2. Green, Joshua (October 10, 1996). "Taking Cake". Westword. Village Voice Media. Check date values in: |accessdate= (pitulung); |access-date= requires |url= (pitulung)
  3. a b "Cake > Charts & Awards > Billboard Albums". Allmusic. Rovi Corporation. Dibukak ing 30 Oktober 2012.
  4. "Discography Cake". Hung Medien. Dibukak ing 30 Oktober 2012.
  5. "Cake Top Albums/CDs positions". RPM. Dibukak ing 30 Oktober 2012. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)
  6. "Discographie Cake" (ing basa German). Hung Medien. Dibukak ing 30 Oktober 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  7. "Discographie Cake" (ing basa French). Hung Medien. Dibukak ing 30 Oktober 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  8. Posisi grafik puncak kanggo Cake ing Jerman:
  9. "Discografie Cake" (ing basa Dutch). Hung Medien. Dibukak ing 30 Oktober 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  10. "Discography Cake". Hung Medien. Dibukak ing 30 Oktober 2012.
  11. "Discography Cake". Hung Medien. Dibukak ing 30 Oktober 2012.
  12. Zywietz, Tobias. "Chart Log UK: Chris C. – CZR". Dibukak ing 30 Oktober 2012.
  13. a b c "RIAA certifications". Recording Industry Association of America. Dibukak ing 30 Oktober 2012.
  14. a b "Gold Platinum Database: Cake". Canadian Recording Industry Association. Dibukak ing 30 Oktober 2012. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]