Buuz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Buuz
Buuz.jpg
JinisDumpling
Panggonan asalMongolia, Buryatia
Woworan pokokDough, mutton or beef
Buku masakan: Buuz  Médhia: Buuz

Buuz ( Mongol: Бууз  ; Buryat: Бууза , buuza ,[ˈbʊːt͡s(ɐ)] ) minangka jinis pangsit kukus Mongolia sing diiseni daging. Contone masakan Mongolia asli lan Buryatian, sajian kasebut biasane dipangan ing omah sajrone Tsagaan Sar, Taun Anyar Imlek. Dina iki uga ditawakake ing restoran lan kafe cilik ing ibukutha Ulaanbaatar .[1]

Buuz minangka versi Mongolia dumpling kukus sing umume ditemokake ing saindenging wilayah kasebut. Kanthi etimologis, mbukak asale saka China, amarga baozi ( Chinese </img> ) yaiku tembung Mandarin kanggo dumpling kukus. Dheweke dipangan kanthi jumlah akeh sajrone taun, nanging utamane nalika pahargyan Taun Anyar Mongolia, sing biasane tiba ing wulan Februari. Buuz siyap ing minggu sadurunge lan kiwa njaba kanggo beku; dikonsumsi nganggo roti lapis lan roti goreng, diiringi suutei tsai (teh Mongolia) lan vodka .

[2]

Bahan lan persiyapan[besut | besut sumber]

Buuz sing wis masak lan durung dimasak
Buuz njabat ing Buryatia
Buuz dobel. Buryatia

Buuz diisi karo daging wedhus utawa daging sapi cincang, sing dirasakake nganggo bawang lan / utawa bawang putih lan asin. Kadhangkala, dheweke dirasakake nganggo wiji adas sing thukul lan tanduran musiman liyane. Kentang tumbuk, kubis, utawa nasi bisa ditambah uga .Bola daging banjur dilebokake ing njero kanthong adonan cilik sing dilipat ing bal kasebut kanthi bukaan cilik ing sisih ndhuwur lan kanthi gaya koki dhewe. Buuz banjur dikukus lan dipangan nganggo tangan, nganggo kanthong adonan kanggo nyekel jus daging.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Slater, Judith J. (2004). Teen Life in Asia. Greenwood. p. 118. ISBN 9780313315329. Dibukak ing 10 February 2013.
  2. Williams, Sean (2006). The Ethnomusicologists' Cookbook: Complete Meals from Around the World. CRC Press. p. 59. ISBN 9780415978194. Dibukak ing 10 February 2013.