Burning Spear

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Use Jamaican English

Burning Spear
Burning Spear Live.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Winston Rodney
Lair (1945-03-01) 1 Maret 1945 (umur 74)
Saint Ann's Bay, Saint Ann, Jamaica
Génre Reggae, dub
Mangsa akarya 1969–present
Labèl Studio One, Island, EMI, Heartbeat, Slash/Warner Bros., Burning Music
Sana jaringan www.burningspear.net

Winston Rodney OD lair 1 Maret 1945, luwih ditepang karo jeneng panggungé Burning Spear, iku musisi lan penyanyi Jamaica roots reggae. Burning Spear iku salahsijiné Rastafarian lan tokoh kang nduwé prabawa ndek roots reggae wiwit taun 1970-an.[1][2]

Winston Rodney lair ndhik Saint Ann's Bay, Saint Ann, Jamaica.Salahsijining pamuda kang ngrungokné musik R&B, Soul, lan Jazz stasiun radio AS kang bisa teka nganti Jamaika. Curtis Mayfieldlan James Brown dianggep dadi kang mènèhi prabawa musik ndhik AS.[3] Rodney diprabawai karo pandangané aktivis pulitik ya iku Marcus Garvey, mligi onok kaitané karo hal-hal utawa tema-tema bab Pan-Africanism lan pandangan bab nentokné nasibé dhéwé-dhéwé.[3] Ndèk taun 1969, Bob Marley, kang uga teka Saint Ann, disaranké Rodney kanggo nyedhaki Coxsone Dodd's Studio One label.[4][4][5][6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Larkin, Colin (2002) The Virgin Encyclopedia of 70s Music, Virgin Books, ISBN 978-1-85227-947-9, p. 57
  2. Some sources state 1948 (e.g. Thompson)
  3. a b 'Our Music': New Reggae from Burning Spear by Christopher Johnson NPR Radio Show transcription 19 October 2005. Retrieved 27 April 2013
  4. a b Thompson, Dave: Reggae & Caribbean Music, 2002, Backbeat Books, ISBN 0-87930-655-6, p. 51-54
  5. Jackson, Kevin (2004) "Audience appreciation gives Burning Spear the drive to continue", Jamaica Observer, 23 July 2004, retrieved 20 September 2009
  6. Barrow, Steve & Dalton, Peter (2004) The Rough Guide to Reggae, 3rd edn., Rough Guides, ISBN 1-84353-329-4, p. 95