Burger King

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Burger King
Peusahaan publik
Kadagangaké minangkaCithakan:NYSE, dahulu BKC
IndhustriRestoran
JènreRumah makan cepat saji
DipurwaniInsta-Burger King
Diyasa
Sing yasa
Kantor gedhé5505 Blue Lagoon Drive,
Miami-Dade County, Florida, Amerika Serikat
Tlatah lumadi
seluruh dunia
Wong kunci
Wijil
Olèh-olèhanDecrease US$1.97 billion (FY 2012)[3]:6
Decrease US$363.0 million (FY 2012)[3]:36
Increase US$117.7 million (FY 2012)[3]:6
Gunggung asètIncrease US$5.564 billion (FY 2012)[3]:12
Gunggung ékuwitasIncrease US$1.175 billion (FY 2012)[3]:12
Sing darbé
Cacah karyawan
34,248 (FY 2011)
BabonBurger King Holdings Inc.
Slogan"Your Way"
Sana jaringanhttps://www.facebook.com/burgerkingindonesia/

Burger King Corporation minangka ranté restoran panganan cepat saji internasional sing adol burger, kentang goreng lan minuman ringan. Kajaba iku, dheweke uga ngatur udakara 200 restoran ing Australia kanthi jeneng Hungry Jack's.

Riwayat perusahaan[besut | besut sumber]

Restoran pertama Burger King jenenge Insta Burger King lan dibukak tanggal 1 Desember 1954 ing Miami, Florida, Amerika Serikat dening James McLamore lan David Edgerton, kalorone alumni Sekolah Administrasi Hotel Cornell University.

Tulisan kiriman[besut | besut sumber]

Sadurunge, sadurunge gabung karo Linkin Park, vokalis Chester Bennington ngentekake sawetara wektu kerja ing restoran panganan cepat saji iki.

Ing Indonesia[besut | besut sumber]

Burger King pisanan teka ing Indonesia ing taun 1986 kanthi outlet pertama ing Jalan MT Haryono, Tebet Barat, Jakarta Selatan lan ditutup ing taun 1998 sawise kena krisis moneter . Nalika semana, Burger King dioperasikake dening PT Bekasari Pratama Food, salah sawijining klompok bisnis Gelael (sing uga duwe PT Fast Food Indonesia Tbk, franchisee KFC ing Indonesia). Tanggal 26 April 2007, Burger King bali menyang Indonesia lan wiwit dioperasikake dening Mitra Adiperkasa (sing uga ngoperasikake waralaba Starbucks lan Domino's Pizza ) liwat anak perusahaan, PT Sari Burger Indonesia, kanthi outlet pertama ing Senayan City, Jakarta Pusat. Saiki, Burger King duwe akeh outlet ing macem-macem kutha ing Indonesia kanthi 158 outlet.

  1. Brandau, Mark (28 March 2011). "BK's Chidsey to resign in April". Nation's Restaurant news. Dibukak ing 26 June 2011.
  2. a b "Burger King Investor Relations - Management". Dibukak ing 23 December 2013.Cithakan:Pranala mati
  3. a b c d e 2012 8-K SEC Filing, Burger King Corporation, 15 February 2013, diarsip saka sing asli ing 2013-02-22, dibukak ing 24 February 2013 Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. Final Prospectus from Justice Holdings Ltd. (PDF), Justice Holdings Ltd., 19 June 2012, dibukak ing 23 June 2012Cithakan:Pranala mati