Buntut kucing (tetuwuhan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buntut kucing

Buntut kucing (Acalypha hispida)  ya iku tetuwuhan perdu ngembang kang kalebu kulawarga Euphorbiaceae genus Acalyphine. Ing maneka tlatah, wit  iki duwé aran liya kayata Wunga tambang, Lancuran, Lofoti lan Gou wei hong. Wit iki dhuwuré 1-3 mèter kanthi galih kasar selang-seling  werna soklat tuwa. Godhong wujud bundher lonjong lan pinggiré mucuk eri. Godhong iki dawané 12-20cm lan ambané 6-16 cm werna ijo enom. Wit iki kalebu wit omah loro, ana wit lanang lan wit wadon. Wohé bunder cilik werna ijo. Wiji werna putih reged.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Wit buntut kucing

Kembang Buntut Kucing bisa kanggo nambani lara diséntri, mimisan, tilas kobong, diuretik lan cacingan. Kembang kasebut didheplok nganti lembut banjur dibaluraké.

Referénsi[besut | besut sumber]

  1. Nuris Nuraini, Dini (2014). Aneka Daun Berkhasiat Untuk Obat. Yogyakarta: Gava Media. ISBN 978-602-7869-42-4.