Bunglon kasar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Life
Bunglon kasar
Rough chameleon (Trioceros rudis).jpg
Ing pasawahan cedhak Gunung Karisimbi, Rwandha
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Squamata
Subordho: Iguania
Famili: Chamaeleonidae
Génus: Trioceros
Spésies: T. rudis
Jeneng binomial
Trioceros rudis

Bunglon kasar (Trioceros rudis) uga ingaran bunglon rudhis, bunglon geger-lorèk ruwenzori utawa bunglon bréwok rwenzori[2] iku bunglon saka iring kulon Ugandha, Rwandha, Burundhi, lan iring wétan RD Kongo.[3] Kosokbalèn saka sing akèh dipitayani, spésies iki ora urip ing Gunung Meru, Tanzania. Bunglon ing Tanzania sing karan-sebut T. rudis pranyata T. sternfeldi.

Katerangan pokok[besut | besut sumber]

Bunglon kasar kerep tinemu ing habitat sing binuka, kaya ta rambit-rambit cendhak ing laladan transisi antarané ara-ara (grassland), parayungan (reedbed), lan gumuk-gumuk suket (montane heath).

T. rudis ukurané cilik (10 to 15 cm (3.9 to 5.9 in)) lan tanpa sungu utawa lobus oksipital. Buntuté dawa lan jambulé cilik.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]