Buddhacarita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Buddhacarita ("Carita Sang Buda"; Buddhacaritam, Déwanagari बुद्धचरितम्) iku kawya wiracarita ing basa Sangskreta prakara babad slirané Buda Gotama. Sing ngripta ya iku Aśvaghoṣa, ing sakiwa-tengené abad kaping 2. Kawya iki dumadi saka 28 pupuh lan 14 pupuh wiwitan isih ana ing basa Sangskreta. Pupuh 15 nganti 28 iku wis ora pepak manèh.

Ing taun 420, Dharmarakṣa ngripta sawijining pertalan ing basa Cina, lan ing abad kaping 7 utawa 8 sawijining vèrsi basa Tibèt digawé.