Buchteln

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Buchteln
Buchteln.jpg
Buchteln in a pan
Buku masakan: Buchteln  Médhia: Buchteln

Buchteln (pl., Sing. Buchtel ; uga Wuchteln (n), Ofennudel (n), Rohrnudel (n)), minangka gulung manis sing digawe saka adonan ragi, diiseni senggol, wiji empuk utawa curd sing digiling lan dipanggang ing wajan gedhe supaya bisa tetep. Buchtel tradisional isine jam Plum Powidl. Buchteln paling ndhuwur karo saos vanilla, gula bubuk utawa dipangan biasa lan anget. Buchteln biasane dadi panganan cuci mulut nanging uga bisa dadi panganan utama. Ing abad kaping 19 bisa digodhog padha karo pangsit .[1]

Asal-usul Buchteln yaiku wilayah Bohemia, nanging kalebu bagean utama ing masakan Ostenrik, Slowak, Slowén, lan Honggari. Ing Bavaria Buchteln diarani Rohrnudeln, ing buhteljni Slowén, ing buhtle Serbia utawa buhtla, ing bukta Honggari, ing Kajkavian buhtli, ing buhtle Kroasia, ing Buchta Polen, lan ing Buchta utawa buchtička Ceko, ing Lombard Buten . Ing Rumania, ing wilayah Banat, diarani bucte.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. The Oxford Companion of Sugar and Sweets.