Broken (filem 2014)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Broken
Broken (2014) poster.jpg
Hangul
Hanja 하는 칼날
Romanisasi Révisi Banghwanghaneun Kalnal
McCune–Reischauer Panghwanghanŭn K‘alnal
Disutradarani Lee Jeong-ho
Diprodhuseri Im Sang-jin
Baek Gyeong-suk
Ditulis déning Lee Jeong-ho
Adhedhasar The Hovering Blade
déning Keigo Higashino
Dibintangi Jung Jae-young
Lee Sung-min
Dimusiki Kim Hong-jib
Sinématografi Kim Tae-gyeong
Dibesut déning Nam Na-yeong
Dibabar déning CJ Entertainment[1]
Tanggal metu
  • 10 April 2014 (2014-04-10)
Suwéné
122 menit
Nagara Koréa Kidul
Basa Basa Koréa

Broken (Hangul방황하는 칼날; RRBanghwanghaneun Kalnal; lit. "Hovering Blade" utawi "Roving Edge") punika filem thriller saking Koréa Kidul ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Lee Jeong-ho, adhedhasar skénario anggitanipun piyambak, dipunangkat saking novèl anggitanipun Keigo Higashino ingkang dipunbabar taun 2004 kanthi sesirah The Hovering Blade (さまよう刃 Samayou Yaiba?), nyariyosaken ngengingi satunggalipun bapa (Jung Jae-young) ingkang dados buronan sasampunipun piyambakipun madosi kalih tiyang ingkang kedah tanggel jawab awit sampun ngrudapeksa lan mejahi putrinipun.[2][3]. Broken dipunbabar ing surya 10 April 2014 déning CJ Entertainment. Filem punika pakaryan kaping tiga saking Koréa Kidul ingkang dipunangkat saking novèl, sasampunipun White Night (2009) lan Perfect Number (2012).[4][5]

Lampahan[besut | besut sumber]

Satunggalipun randha kang asma Lee Sang-hyeon nglampahi gesang rahayu kaliyan putrinipun ingkang taksih 15 taun, Su-jin. Nanging satunggalipun dinten piyambakipun dipunrudapeksa lan dipunpejahi, mayitipun pinanggih gemlethak ing padusan umum. Sang-hyeon mboten kiyat ngadhepi kasunyatan pejahipun kang putri. Kanthi awrat piyambakipun nyobi éwah salebetipun kadukan. Pandhedhesan tumrap pejahipun kang putri dipun-cakaken kanthi alon, ndadosaken Lee Sang mboten saget tentrem, lajeng piyambakipun nataki perkawis punika piyambakan. Sang-hyeon nampi pesen tanpa asma ngengingi katrangan tiyang ingkang sampun tumindak, kalebet alamat ingkang saget dipun-ginakaken madosi bukti èlèktronik ingkang tumindak kriminal punika.[6][7][8]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Jung Jae-young-Lee Sang-hyeon
  • Lee Sung-min-Jang Eok-gwan
  • Seo Jun-young-Park Hyeon-soo
  • Lee Soo-bin-Lee Su-jin
  • Lee Joo-seung-Jo Doo-sik[9]
  • Choi Sang-wook-Kim Min-ki
  • Kim Ji-hyeok-Kim Cheol-yong
  • Kim Hong-pa-Team leader Goo
  • Kim Dae-myung-Yang Tae-seop
  • Jung Suk-yong-Min-ki's father
  • Park Myeong-shin-Min-ki's mother
  • Kim Hyun-Cheol-yong's mother
  • Jo Yeon-ho-Cheol-yong's father
  • Kim Seon-hwa-Mi-jin's mother
  • Oh Jung-se-Voice on the radio (cameo)

Box office[besut | besut sumber]

Rikala kababar, filem Broken mlebet urutan kaping kalih ing box office Koréa Kidul, sasampunipun Captain America: The Winter Soldier. Filem punika kasil ngrawuhaken 458,000 pamirsa lan ngempalaken arta ₩3.71 miliar (US$3,56 yuta) saking 592 papan panggiyaran ing dinten kapisan.[10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Broken (방황하는 칼날)". CJ Entertainment. Dijupuk 2014-03-17. 
  2. ^ Jin, Eun-soo (7 March 2014). "Slain teen's father faces stark choices in Edge". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2014-03-09. 
  3. ^ Song, Soon-jin (17 March 2014). "Press Conference for BROKEN, Based on HIGASHINO Keigo Novèl". Korean Film Council. Dijupuk 2014-03-17. 
  4. ^ Lee, Tae-ho (26 October 2012). "Lee Sung-min, Jung Jae-young's New Movie to Crank in December". 10Asia. Dijupuk 2012-11-18. 
  5. ^ Tae, Sang-joon (28 March 2014). "Broken". Korean Cinema Today. Dijupuk 2014-04-12. 
  6. ^ Conran, Pierce (27 January 2013). "Roving Edge". Korean Cinema Today. Dijupuk 2014-01-30. 
  7. ^ "Roving Edge". The Film Catalogue. Dijupuk 2014-01-10. 
  8. ^ Kim, Se-yoon (7 April 2014). "In Focus: Broken". Korean Film Council. Dijupuk 2014-04-12. 
  9. ^ Lee, Eun-sun (21 April 2014). "From rookie to standout star". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2014-04-21. 
  10. ^ Ma, Kevin (16 April 2014). "Captain America fends off Korean newcomers". Film Business Asia. Dijupuk 2014-04-25. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]