Broken (filem 2014)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Broken
Broken (2014) poster.jpg
Hangul
Hanja 하는 칼날
Romanisasi Révisi Banghwanghaneun Kalnal
McCune–Reischauer Panghwanghanŭn K‘alnal
Disutradarani Lee Jeong-ho
Diprodhuseri Im Sang-jin
Baek Gyeong-suk
Ditulis déning Lee Jeong-ho
Adhedhasar The Hovering Blade
déning Keigo Higashino
Dibintangi Jung Jae-young
Lee Sung-min
Dimusiki Kim Hong-jib
Sinématografi Kim Tae-gyeong
Dibesut déning Nam Na-yeong
Dibabar déning CJ Entertainment[1]
Tanggal metu
  • 10 April 2014 (2014-04-10)
Suwéné
122 menit
Nagara Koréa Kidul
Basa Basa Koréa

Broken (Hangul방황하는 칼날; RRBanghwanghaneun Kalnal; lit. "Hovering Blade" utawi "Roving Edge") punika filem thriller saking Koréa Kidul ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Lee Jeong-ho, dhedhasar skénario anggitanipun piyambak, dipunangkat saking novèl anggitanipun Keigo Higashino ingkang dipunbabar taun 2004 kanthi sesirah The Hovering Blade (さまよう刃 Samayou Yaiba?), nyariyosaken ngengingi satunggalipun bapa (Jung Jae-young) ingkang dados buronan sasampunipun piyambakipun madosi kalih tiyang ingkang kedah tanggel jawab awit sampun ngrudapeksa lan mejahi putrinipun.[2][3]. Broken dipunbabar ing surya 10 April 2014 déning CJ Entertainment. Filem punika pakaryan kaping tiga saking Koréa Kidul ingkang dipunangkat saking novèl, sasampunipun White Night (2009) lan Perfect Number (2012).[4][5]

Lampahan[besut | besut sumber]

Satunggalipun randha kang asma Lee Sang-hyeon nglampahi gesang rahayu kaliyan putrinipun ingkang taksih 15 taun, Su-jin. Nanging satunggalipun dinten piyambakipun dipunrudapeksa lan dipunpejahi, mayitipun pinanggih gemlethak ing padusan umum. Sang-hyeon mboten kiyat ngadhepi kasunyatan pejahipun kang putri. Kanthi awrat piyambakipun nyobi éwah salebetipun kadukan. Pandhedhesan tumrap pejahipun kang putri dipun-cakaken kanthi alon, ndadosaken Lee Sang mboten saget tentrem, lajeng piyambakipun nataki perkawis punika piyambakan. Sang-hyeon nampi pesen tanpa asma ngengingi katrangan tiyang ingkang sampun tumindak, kalebet alamat ingkang saget dipun-ginakaken madosi bukti èlèktronik ingkang tumindak kriminal punika.[6][7][8]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Jung Jae-young-Lee Sang-hyeon
  • Lee Sung-min-Jang Eok-gwan
  • Seo Jun-young-Park Hyeon-soo
  • Lee Soo-bin-Lee Su-jin
  • Lee Joo-seung-Jo Doo-sik[9]
  • Choi Sang-wook-Kim Min-ki
  • Kim Ji-hyeok-Kim Cheol-yong
  • Kim Hong-pa-Team leader Goo
  • Kim Dae-myung-Yang Tae-seop
  • Jung Suk-yong-Min-ki's father
  • Park Myeong-shin-Min-ki's mother
  • Kim Hyun-Cheol-yong's mother
  • Jo Yeon-ho-Cheol-yong's father
  • Kim Seon-hwa-Mi-jin's mother
  • Oh Jung-se-Voice on the radio (cameo)

Box office[besut | besut sumber]

Rikala kababar, filem Broken mlebet urutan kaping kalih ing box office Koréa Kidul, sasampunipun Captain America: The Winter Soldier. Filem punika kasil ngrawuhaken 458,000 pamirsa lan ngempalaken arta ₩3.71 miliar (US$3,56 yuta) saking 592 papan panggiyaran ing dinten kapisan.[10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Broken (방황하는 칼날)". CJ Entertainment. Dijupuk 2014-03-17. 
  2. ^ Jin, Eun-soo (7 March 2014). "Slain teen's father faces stark choices in Edge". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2014-03-09. 
  3. ^ Song, Soon-jin (17 March 2014). "Press Conference for BROKEN, Based on HIGASHINO Keigo Novèl". Korean Film Council. Dijupuk 2014-03-17. 
  4. ^ Lee, Tae-ho (26 October 2012). "Lee Sung-min, Jung Jae-young's New Movie to Crank in December". 10Asia. Dijupuk 2012-11-18. 
  5. ^ Tae, Sang-joon (28 March 2014). "Broken". Korean Cinema Today. Dijupuk 2014-04-12. 
  6. ^ Conran, Pierce (27 January 2013). "Roving Edge". Korean Cinema Today. Dijupuk 2014-01-30. 
  7. ^ "Roving Edge". The Film Catalogue. Dijupuk 2014-01-10. 
  8. ^ Kim, Se-yoon (7 April 2014). "In Focus: Broken". Korean Film Council. Dijupuk 2014-04-12. 
  9. ^ Lee, Eun-sun (21 April 2014). "From rookie to standout star". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2014-04-21. 
  10. ^ Ma, Kevin (16 April 2014). "Captain America fends off Korean newcomers". Film Business Asia. Dijupuk 2014-04-25. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]