Bohemian Rhapsody (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bohemian Rhapsody (filem)
Diprodhuseri
Diskénariyoni Anthony McCarten
Carita déning
Dibintangi
Dimusiki John Ottman
Sinématografi Newton Thomas Sigel
Dibesut déning John Ottman
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • 23 Oktober 2018 (2018-10-23) (SSE Arena)
  • 24 Oktober 2018 (2018-10-24) (Karajan Manunggal)
  • 2 Novèmber 2018 (2018-11-02) (Amerika Sarekat)
Suwéné
134 menit[2]
Nagara
  • Karajan Manunggal[3]
  • Amérikah Sarékat[3]
Rantaman $50–55 yuta[4][5]
Kalarisan $902.3 yuta[6]

Bohemian Rhapsody ya iku filem biografi ing taun 2018 bab klompok band rock Inggris, jenengé Queen. Filem iki ngandhani bab urip penyanyine yaiku Freddie Mercury, kang culminate Queen ing konser Live Aid ing Wembley Stadium ing taun 1985. Filem iki digawe patungan déning perusahaan Inggris lan Amerika antarane 20th Century Fox, New Regency, GK Filem, lan Queen Filem, karo Fox uga tumindak minangka distributor.

Bohemian Rhapsody dipandu déning Bryan Singer , pakeliran filem iki ditulis déning Anthony McCarten lan diprodhuseri déning Graham King lan mantan manajer Queen, Jim Beach . Bintang filem Rami Malek minangka Mercury, lan didukung déning aktor liane kalebu Lucy Boynton , Gwilym Lee , Ben Hardy , Joe Mazzello , Aidan Gillen , Allen Leech , Tom Hollander lan Mike Myers . Anggota band Queen, Brian May lan Roger Taylor minangka konsultan kreatif lan musik ing filem iki.

Bohemian Rhapsody pisanan diumumake bakal digawe taun 2010, karo Sacha Baron Cohen sing bakal meranake dadi lakon Mercury. Sawisé Baron Cohen ninggalaké proyek iki ing taun 2013 amarga beda gagasan karo produser, proyèk iki ora jelas nasibe kanggo sawetara taun, sawisé Malek pungkasané dipilih dadi aktor utama ing Nopember 2016 . Proses pemotrekan filem diwiwiti ing London sasi September 2017 ing ngendi Bryan Singer minangka sutradara filem. Ing Dhésèmber 2017, Singer dipecat amarga ora tau mangkat lan gelut karo pemain lan awak pambantu liyane , Dexter Fletcher pungkasanipun disewa kanggo ngrampungake filem kasebut. Singer tetep kadhaptar ing dhaptar produksi minangka pedoman DGA , nalika Fletcher nampa gelar minangka produser eksekutif . Penentuan film rampung ing Januari 2018.

Bohemian Rhapsody dirilis ing Britania Raya tanggal 24 Oktober 2018 lan ing Amérikah Sarékat tanggal 2 Novèmber 2018, lan wis enthuk luwih saka $ 487 yuta ing donya kanthi anggaran produksi watara $ 50 yuta. Bohemian Rhapsody yaiku lelakon musik paling laris ing kabeh wektu, pendapatané ngluwihi filem Straight Outta Compton sing dirilis taun 2015 .[7] Filem kasebut nampa campuran kritik saka kritikus; gambaran saka cerita urip lan seksualitas Mercury lan anggota band liyane dikritik, nanging katon lan seri musik Malek dipuji. [8][9] Filem kasebut uga ngemot sejarah sing mboten akurat.[10]

Ing taun 1970, Farrokh Bulsara , mahasiswa Parsi India lan karyawan ing Bandar Udara Heathrow , nonton musik lokal sing suwe dimeloki, jenenge Smile , sing tampil ing klub malam. Sawise rampung, dheweke ketemu pemain gitar Smile, Brian May lan pemain drum Roger Taylor , lan ditawani kanggo ngganti vokalis Tim Staffell , sing lagi wae metu ninggalake band iku. Saliyane pangkalan John Deacon , band iki - saiki dikenal minangka Queen - wiwit main ing Inggris nganti padha ngedol mobil van kanggo mroduksi album debut . Gaya musik kasebut nggawa kontrak karo perusahaan rekaman EMI Records . Ing wektu sing padha, Farrokh resmi ganti jeneng dadi Freddie Mercury lan tunangan karo karyawan toko Biba , Maria Austin. Album kapisan kasebut minggah tangga lagu ing Amerika, lan, sajrone ngider band ing AS, Freddie wiwit akeh pitakonan babagan seksualitas.

Ing taun 1975, band Queen ngrekam album kaping sekawan, A Night at the Opera , nanging dheweke ninggalake EMI amarga eksekutif Ray Foster ora gelem ngrilis lagu enem menit kanthi irah-irahan " Bohemian Rhapsody " minangka single utama album. Freddie nyuwun DJ Kenny Everett kanggo nyiaraken lagu kasebut ing radio. Sanajan kiyer sing beda-beda, "Bohemian Rhapsody" dadi sukses gedhe. Sawise ngider ing donya, Freddie ngewiwiti hubungan karo Paul Prenter, manajer band. Maria ngelilaake hubungane karo Freddie nalika dheweke ngerti yen Freddie iku biseksual, sanajan dheweke percaya yen Freddie minangka homoseksual.

Kesuksesan band kasebut terus dumadi nganti wiwitan taun 1980-an, nanging cengkah wiwit liwat musik lan owah-owahan marang karakter Freddie amarga hubungane karo Paulus. ing taun 1981, sawisé pesta apik ing omahé, Freddie seneng karo Jim Huttom, pelayan ing pesta. Dheweke pungkasane mecah cara, lan Jim marang Freddie kanggo nggoleki dheweke sawise dheweke sinau bab tresna marang dheweke dhewe. Konferensi kanggo ningkataké album Space Hot ing taun 1982 dikalahake déning para wartawan, sing mbebedake Freddie karo pitakonan babagan urip pribadine lan seksualitase dheweke.

Hubungane karo kanca-kancane Freddie wiwit elek nalika dheweke ngumumake dheweke wis mlebu kontrak solo $ 4 yuta karo CBS Records . Piyambakipun pindhah dhateng München nalika taun 1984 kanggé nggarap album solo kanthi irah-irahan Mr. Bad Guy lan mulai hubungan karo Paul. Maria, sing lagi ngandhut, teka lan dipeksa dheweke bali menyang band, amarga padha ditawakake panggonan ing konser amal Live Aid sing diwiwiti déning Bob Geldof ing Stadion Wembley . Sakwise ngerti yen Paulus ndhelikake kabar kasebut saka dheweke, duka Freddie nyuda hubungane karo dheweke. Paul bakal ngandhani ing masyarakat umum babagan kelainan seksual Freddie.

Freddie bali ing London lan njaluk ngapura marang kanca band lan manajer Jim Beach . Pungkasane, dheweke banjur diwenehi panggonan ing konser Live Aid. Kanthi nyebarake AIDS ing saindenging jagad, Freddie uga ngerti yen dheweke uga kena infeksi. Dheweke nyaritakake marang kanca-kancane nalika latihan, lan dheweke rangkulan. Ing dina konser Live Aid, dheweke ketemu karo Hutton lan Mary, lan sesambungan karo kulawarga lan pepatah Zoroastrian bapakne, "Pikirane apik, pitutur sing apik, nglakoni kabecikan." Band iki pungkasanipun muncul ing Live Aid, nyanyi "Bohemian Rhapsody", " Radio Ga Ga ", " Hammer Fall ", " We Will Rock You " lan " We Are the Champions ". Penampilane ing Live Aid minangka kasuksesan gedhe, ngewangi nambah donasi anggone acara konser iku.

Sawise Freddie tilar donya amarga AIDS ing taun 1991, Beach lan anggota Queen isih dibentuk, ing taun 1992, Mercury Phoenix Trust kanggo nglawan AIDS ing saindenging donya.[11]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Film releases". Variety Insight. Diarsip saka sing asli ing 21 October 2018. Dijupuk 10 November 2017. 
  2. "Bohemian Rhapsody (12A)". British Board of Film Classification. 19 October 2018. Dijupuk 27 October 2018. 
  3. a b "Bohemian Rhapsody (2018)". AllMovie. Dijupuk 24 September 2017. 
  4. Rubin, Rebecca (31 October 2018). "Will 'Bohemian Rhapsody' Rock the Box Office?". Variety. Dijupuk 2 November 2018. 
  5. D'Alessandro, Anthony (4 November 2018). "'Bohemian Rhapsody' Sends Thunderbolts And Lightning Through B.O. As Freddie Mercury Biopic Hits $50M Opening". Deadline Hollywood. Dijupuk 4 November 2018. 
  6. "Bohemian Rhapsody (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk April 26, 2019. 
  7. Mendelson, Scott (11 November 2018). "'Bohemian Rhapsody' Remains Box Office Queen With Supersonic $285M Cume". Forbes. 
  8. Yang, Rachel (23 Oktober 2018). "'Bohemian Rhapsody' Sees Mixed Reviews as Critics Praise Rami Malek". Variety. Dijupuk October 24, 2018. 
  9. Sblendorio, Peter (7 November 2018). "How 'Rhapsody' addresses Freddie Mercury's sexuality". The Detroit News. Dijupuk 9 November 2018. 
  10. Greene, Andy (1 November 2018). "Fact-Checking the Queen Biopic, 'Bohemian Rhapsody'". Rolling Stone. Dijupuk 8 November 2018. 
  11. "MPT - FFAD". www.mercuryphoenixtrust.com. Dijupuk 2019-01-05.