Bocoran pesen diplomatik Amérika Sarékat 2010

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Wikinewshas

Bocoran pesen diplomatik Amérika Sarékat diwiwiti ing tanggal 28 November 2010 nalika situs wèb WikiLeaks lan lima koran utama macak dhokumèn wadi ngenani korèspondhènsi rinci antara Départemèn Njaban Rangkah Amérika Sarékat lan misi diplomatiké ing saindhenging donya. Kababaré layang wadi Amérika wis pérangan katelu jroning sèri pambocoran dhokumèn wadi AS "mega-leaks" digiyaraké déning WikiLeaks ing taun 2010, sawisé pambocoran dhokumèn Perang Afganistan ing sasi Juli, lan pambocoran dhokumèn Perang Irak ing sasi Oktober.

Isi[sunting | sunting sumber]

Subjèk Dhokumèn
Hubungan pulitik èkternal 145,451
Urusan jeron negara 122,896
Hak azasi manungsa 55,211
Kondhisi èkonomi 49,044
Teroris lan Terorisme 28,801
Dhéwan Kaamanan PBB 6,532

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:WikiLeaks