Boa uwit Amerika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Gambaran[besut | besut sumber]

Boa Amérika wit (latin: Corallus asalé saka tembung "weasel"="watu karang") iku salah sawijining jinis saka ula boa uwit kang ana ing Amérika Tengah lan Kidul. Sing jeneng umum ing basa Inggris yaiku Neotropical tree boas.[1]

Gambaran[besut | besut sumber]

Awak saka ula iki dawa, langsing, lan sirahe gedhé. Mata sing gedhé kanthi pupil vertikal kang katon cetha. Kabèh jinis saka genus iki manggon ing wit-witan lan aktif ing wayah wengi.Ula iki nduwèni sénsor panas ing sela-sela lambé (labial), organ iki digunakaké kanggo ndétèksi panggonané memangsan sing liwat lumantar énergi panas (kalor) kang sumirat saka awaké memangsan iku. Memangsan utamané yaiku manuk.

Pasebaran géografis[besut | besut sumber]

Sumebar ana ing Amérika Tengah, Amérika Kidul lan pira-pira pulo  ing Hindhia Kulon. Ing Amérika Tengah, padha ana ing Honduras, Guatemala, Nikaragua, Costa Rica lan Panama. Ing Amérika Kidul sumebar ing Kolombia, Ecuador, wilayah  Amazon, Peru, Bolivia, Brasil, Venezuela, Langkawi Margarita, Trinidad, Tobago, Guyana, Suriname, lan Guyana prancis. Ing Hindhia Kulon, sumebar ing pulo Saint Vincent, Grenadines (Bequia, Ile Quatre, Baliceaux, Mustique, Canouan, Maryeau, Uni Pulo, Petit Martinique, lan Carriacou), Pulo Grenada lan ing Kapuloan Windward (Lasser Antilles).

Spesies[besut | besut sumber]

Sawetara iki wus ana 9 spésiès.

  • Corallus annulatus (COPE, 1876)
  • Corallus batesii (GRAY, 1860)
  • Corallus blombergi (RENDAHL & VESTERGREN, 1941)
  • Corallus caninus (LINNAEUS, 1758) - Boa hijau Khatulistiwa
  • Corallus cookii GRAY, 1842
  • Corallus cropanii (HOGE, 1953)
  • Corallus grenadensis (BARBOUR, 1914)
  • Corallus hortulanus (LINNAEUS, 1758) - Boa pohon Amazon
  • Corallus ruschenbergerii (COPE, 1876)

Rujukan[besut | besut sumber]

Informasi luwih pepak[besut | besut sumber]