Blue Jasmine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Blue Jasmine nggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Woody Allen kanthi juru damel Letty Aronson, Stephen Tenenbaum lan Edward Walson. Skénario kagem filem punka kaanggit déning Woody Allen. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Bobby Cannavale lan Michael Stuhlbarg.

Filem Blue Jasmine kagiyaraken kaping pisan wonten ing New York surya 26 Juli 2013. Salajengipun kababar wonten Amérikah Sarékat surya 23 Agustus 2013.[4] Filem punika pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Tanggapanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Film Blue Jasmine nampi pangalembana saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk pandhemenan 91%, saking 208 pangulasan, kanthi rata-rata 8.1/10.[5] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 78 dari 100, adhedhasar pambijinipun 47 juru kritik.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Film Blue Jasmine kasil ngempalaken arta dumugi $33,405,481 saking pamirsa Amerika Ler, lan $64,100,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $97,505,481, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $18 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Blue Jasmine (12A)". British Board of Film Classification. August 23, 2013. Dijupuk March 7, 2018. 
  2. Block, Alex (November 18, 2013). "Woody Allen in San Francisco: The Making of 'Blue Jasmine'". The Hollywood Reporter. Dijupuk November 18, 2013. 
  3. a b "Blue Jasmine (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 7, 2018. 
  4. Stewart, Andrew (July 28, 2013). "Cate Blanchett dramedy expands wide Aug. 23". Variety. Dijupuk August 5, 2013. 
  5. "Blue Jasmine (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 7, 2018. 
  6. "Blue Jasmine reviews". Metacritic. Dijupuk March 7, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]