Blok tabèl périodik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Blok jroning tabel périodik unsur kimia kuwi sawijining himpunan golongan kang cecedhakan. Èlèktron ènèrgi paling dhuwur ana ing saben unsur ing sawijining blok duwé tipe orbital atom kang padha. Saben blok dijenengaké miturut karakteristik orbitalé; kang dumadi saka:

Huruf-huruf jroning jeneng blok asalé saka patang jenis tampilan spektrum emisi: "sharp", "principal", "diffuse", lan "fundamental". Blok-g olèh jenengé awit mèlu urutan sawisé blok-f.

Tabèl périodik

Tabèl standar | Tabèl vertikal

Dhaptar unsur kimia

Adhedhasar jeneng | Adhedhasar lambang | Adhedhasar nomer atom
Golongan:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
Periode:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
Dhèrèt kimia:   Alkali - Alkali tanah - Lantanida - Aktinida - Logam transisi - Logam - Metaloid - Nonlogam - Halogen - Gas mulia