Blabak luncur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Skateboarder nggawe hard-flip

Skateboard minangka jinis peralatan olahraga sing digunakake kanggo skateboard . Biasane digawe saka dek kayu lapis maple 7-lapis sing dirancang khusus kanthi lapisan poliuretan kanggo kelancaran lan daya tahan lan roda sing dipasang ing sisih ngisor kanthi sepasang truk skateboard. Skateboarder pindhah kanthi meksa kanthi sikil siji kanthi sikil liyane sing seimbang ing papan, utawa kanthi mompa sikile ing struktur kayata mangkuk utawa setengah pipa . Skateboard uga bisa digunakake kanthi mung ngadeg ing geladak nalika ing lereng mudhun lan ngidini gravitasi bisa nyurung papan lan pengendara. Yen sikil sing nunggang penunggang sikile, dheweke bakal nuli " goofy "; yen sikil sing nunggang penunggang yaiku sikil kiwa, mula dheweke bakal numpak " biasa ." Yen sing nunggang biasane biasa nanging milih nunggang goblog, mula dheweke bakal nunggang " ngalih ", lan uga kosok balene. Skater biasane luwih kepenak nyurung sikil mburi; milih meksa nganggo sikil ngarep umume diarani "mongo", lan duwe konotasi gaya lan efektivitas negatif ing komunitas skateboard.

Sisih papan skateboard