Blabag (piranti tulis)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Blabag)
blabag

Blabag (basa Indonésia: Papan tulis) ya iku papan kang digawé saka kayu lan bisa ditulisi kanthi nggunakaké kapur tulis.[1] Blabag ing jaman biyèn digawé saka lembaran tipis watu tulis kang wernané ireng utawa abu-abu.[1]

Papan tulis saiki digawé saka lembaran papan kang dicet.[1] Papan tulis biyasané wernané ireng utawa ijo.[1] Papan tulis jaman saiki uga ana kang digawé saka papan putih lan carané nulis nggunakaké spidhol ora kapur tulis.[1]

Blabag biyasané digunakaké ing sekolah-sekolah lan institusi pendhidhikan utawa pelatihan.[1] Tulisan utawa gambar kang digawé nganggo kapur tulis gampang dibusek.[1] Biyasané dibusek nganggo lap kang teles utawa busak papan tulis.[1] Pambusak papan tulis biyasané digawé saka salembar karpèt kang ditémpélaké ing kayu.[1] Déné tulisan kang digawé saka kapur tulis kang teles biyasané luwih angél dibusak.[1] Prodhusèn blabag biyasané nganjuraké supaya papan tulis anyar kang lagi dituku kudu dikebaki karo corèkan-corèkan kapur tulis dhisik[1] Sawisé corèkan-corèkan dibusak, papan tulis banjur siap digunakaké.[1] Kapur tulis kang digunakaké nalika nulis ing blabag biyasané nduwéni werna putih.[1] Saliyané werna putih ana uga werna-werna liyané kayata abang, kuning, ijo, ungu, oranye, biru.[1] Kapur tulis kang digawé saka papan nduwéni éfék samping ya iku kapur tulis kang dianggo digawé saka gipsum saéngga ngasilaké akèh awu nalika dianggo nulis lan dibusek.[1]

Sanajan prodhusèn ngandharaké yèn kapur tulis kang digawé bebas debu, sebagéyan wong tetep kurang seneng karo papan tulis kang digawé saka papan.[2] Awu kapur kang diasilaké nalika nulis bisa nyebabaké alérgi utawa bisa nyebabaké penyakit asma.[2] Blabag kang wernané ireng saiki wis akéh sing diganti karo papan tulis kang wernané putih.[2] Blabag kang wernané putih iki biyasané diarani whiteboard.[2] Whiteboard iki ora nggunakaké kapur tulis ananging nggunakaké spidol.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)tekno.kompas.com(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e (id)sentrakantor.com(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Delegen uga[besut | besut sumber]