Bitterballen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bitterballen
Bitterballen mosterd mayo.jpg
Bitterballen are usually served with mustard.
AjanganSnack
Panggonan asal Netherlands
Tlatah utawa prajaNorthwestern Europe
Hawa ajanganHot
Woworan pokokBeef or veal (minced or chopped), beef broth, butter, flour for thickening, parsley, salt and pepper
  Médhia: Bitterballen
A pahit, nuduhake roux alus ing njero

Bitterballen (jamak pahit ) minangka nyamikan adhedhasar daging asale saka Walanda, digawe kanthi godhog dadi kenthel banget kenthel stok roux lan daging sapi lan dimuat kanthi daging, adhem rebus nganti firma, banjur gulungake campuran kenthel dadi bal sing banjur njaluk roti lan goreng. Bumbu ing rebusan dasar biasane kalebu bawang, uyah lan mrico, peterseli lan pala. Umume resep kalebu pala lan uga ana variasi nggunakake bubuk kari utawa nambah sayuran sing disigar alus kayata wortel.[1][2] Bahan-bahan kasebut dicampur lan dimasak, banjur didhemke supaya campuran kasebut dikencengi. Sawise kuwat, isine digulung dadi bal kanthi diameter kira-kira 3 nganti 4 cm,[3] banjur adonan ing campuran roti lan endhog banjur digoreng. Biasane disajeni nganggo ramekin utawa mangkuk mustar cilik kanggo dicelupake. Iki dipangan ing Suriname, Antillen Walanda,[4] Walanda, Bèlgi, lan sawetara uga ing Indonesia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bitterballen from curry mash (recipe in Dutch) | Smulweb.nl
  2. Bitterballen - Dutch Cocktail Croquettes - LifeStyle Food
  3. 240.000 Rezepte / Kochrezepte bei Chefkoch.de
  4. Caribbean Croquettes: Bitterbal