Menyang kontèn

Biskuit jaé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ginger snap
Ginger nut biscuits made by Arnott's Biscuits
Jeneng liyanéGinger nut, ginger biscuit
JinisBiscuit
Woworan pokokPowdered ginger, spices (commonly cinnamon and nutmeg)
Buku masakan: Ginger snap

gingersnap, [1] jahe sworo seru, nut jahe, [2] utawa jahe biscuit punika global populer biscuit roso karo jahe . Cepet jahe dibumbui karo jahe bubuk lan macem-macem rempah-rempah liyane, umume kayu manis, molase [3] lan cengkeh . [4] Ana resep-resep. [5] Gaya kacang jahe rapuh minangka versi komersial pameran tradisional sing biyen digawe kanggo pameran pasar sing saiki diwakili mung dening para penggemar Cornish

Kacang jahe Skandinavia, uga diarani roti jahe utawa "brunkage" ing basa Denmark (tegesé "biskuit coklat"), pepparkakor ing Swedia, piparkakut ing basa Finlandia, piparkūkas ing basa Latvia, piparkoogid ing Estonia lan pepperkaker ing basa Norwegia (tegesé cookie mrica) digulung cukup tipis (asring ing sangisoré 3 mm (0.12 in) kenthel), lan dipotong dadi wujud; alus lan biasane luwih tipis lan mula luwih garing (lan ing sawetara kasus, luwih roso) tinimbang umume jinis global. Cengkeh, kayu manis lan kapulaga minangka bahan penting, lan rasa jahe sing asli ora penting. Allspice lan cengkeh digunakake kanggo ngolah biskuit jahe. [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

Kacang jahe gaya Skandinavia
  1. "gingersnap". Merriam-Webster online dictionary. Dibukak ing May 4, 2019.
  2. "ginger nut". Oxford Living Dictionary. Oxford University Press. Diarsip saka sing asli ing September 25, 2016. Dibukak ing March 4, 2019.
  3. "Ginger Snaps - Grandma's Molasses". Grandma’s Molasses (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka sing asli ing 2016-06-11. Dibukak ing 2016-05-21.
  4. Abigail Johnson Dodge. "Ginger Snaps." Fine Cooking Dec 2005. 8 Jan 2010 http://www.finecooking.com/recipes/ginger-snaps.aspx Archived 2017-04-06 at the Wayback Machine.
  5. "Soft and chewy ginger nuts". Allrecipes. Dibukak ing 2016-05-21.
  6. Mattila, Anna-Liisa: Piparikirja. Jyväskylä: Atena, 2001. ISBN 951-796-263-0.