Bioreaktor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bioreaktor

Bioreaktor utawa uga dikenal kanthu aran fermentor yaiku sawijining piranti utawa sistem kang mampu nyediakake sawijining lingkungan biologis kang bisa nnjang anane reaksi biokimia saka bahan mentah dadi bahan kang dikarepake. [1]Reaksi biokimia kang ana ing bioreaktor mbutuhake organism utawa komponen biokimia aktif (enzim) kang asale organisme tertemtu, kanthi aerobik utawa anaerobik.[1][2] Aagensia biologis kang digunakake bisa nalika tersuspensi utawa terimobilisasi.[2]tuadhane reaktor kang nggunakake agensia terimobilisasi yaiku bioreaktor karo unggun atau bioreaktor membran.[2]

Komponen[sunting | sunting sumber]

Komponen utama bioreaktor kasusun saka tangki, sparger, impeller, saringan halus utawa baffle lan sensor kanggo ngontrol parameter.[3]Tanki duwei fungsi kanggo panggonan campuran substrat, sel mikroorganisme, lan produk.[3] Volume tanki skala laboratorium kira-kira antarane 1 – 30 L, dene kanggo skala industri bisa ngancik luwih saka 1 000 L. [3]Sparger ana ing bageyan ngisor bioreaktor lan duweni peran kanggo ngompa udhara lan nyegah anane gelembung oksigen.[3] Impeller duweni perang ing agitasi karo ngaduk campuran substrat lan sel.[3] Impeller diobahake dening rotor.[3] Baffle uga duweni peran kanggo nyegah anane efek pusaran banyu akibat agitasi kang bisa ngganggu agitasi kang sebenere.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (Inggris) Ratledge C, Kristiansen B. 2001. Basic Biotechnology. Cambridge: Cambridge University Pr. Hal. 5-17.
  2. ^ a b c (Inggris) John Tampion, M. D. Tampion (1987). Immobilized cells: principles and applications. Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-25556-1.
  3. ^ a b c d e f g (Inggris) Villadsen J, Lidén G. 2003. Bioreactor Engineering Principles. New York : Plenum Press. Hal. 11-15.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bioreaktor&oldid=830866"