Bhadra (kakawin)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Bhadra utawa Śrī iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Atyukta. Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "slamet" utawa "apik".

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

U U

Tuladha[besut | besut sumber]

dewī / gorī // bhadrā / saśrī // 10 // (bhadrāśrīwaneh)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.

Cithakan:Atyukta