Beurre Maître d'Hôtel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Beurre Maître d'Hôtel
New York Strip with Beurre Maitre d'Hotel, potatoes and creamed spinach.jpg
Beurre Maître d'Hôtel atop a New York strip steak, served with diced potatoes and creamed spinach
JinisCompound butter
Panggonan asalFrance
Hawa ajanganCold or heated/melted
Woworan pokokButter, parsley, lemon juice, salt, pepper
VariasiSweet versions exist
Buku masakan: Beurre Maître d'Hôtel  Médhia: Beurre Maître d'Hôtel
Steak salmon karo Beurre Maître d'Hôtel, disedhiyakake karo bayem

Beurre Maître d'Hôtel, uga diarani butter Maître d'Hôtel, minangka jinis butter majemuk (basa Prancis : "Beurre composé") asale saka Prancis, disiyapake karo mentega, peterseli, jus lemon, uyah lan mrico. Iki minangka salah sawijining olahan butter gurih sing digunakake ing daging kayata steak (kalebu saus chateaubriand kanggo steak chateaubriand ), iwak, sayuran lan panganan liyane. Bisa digunakake kanggo ngganti saus, lan bisa nambah rasa sajian kanthi signifikan. Sawetara variasi kanthi rasa legi ana. Biasane disajikake adhem minangka irisan disk ing panganan, lan kadang dadi bumbu sisih .