Besolé (tuwuhan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Besolé (Cydenanthus excelsus) kuwi jeneng tetuwuhan sing ana ing papan rendah nganti papan sak duwur é 400m dpl. Besolé iso cukul nganti 20-30 m lan ombo watang é 1 m [1]. Jaman biyen watang besolé umum é digawe kayu bakar mulané besolé jarang dibudidaya'né. Saiki besolé mlèbu dadi tetuwuhan ingkang angel digoleki utawa langka.

Ing catetan K. Heyne ingkang dibabarké ing De Indische Veergiftrappotryen no.50, kulit besolé yen ditumbuk lan dicampur panganan utawa ombèan iso nyebabaké mendem malah iso nganti bangka.

Arané désa[besut | besut sumber]

Besolé wes biasa dadi aran désa ing Jawa Wétan lan Jawa Tengah. Désa ing Jawa Wetan lan Jawa Tengah kang kanggo aran besolé

Désa Besolé
No Désa/Kalurahan Kecamatan Kabupaten
1 Besolé Besuki Tulungagung
2 Besolé Cèpèr Klatén
3 Besolé Bayan Purworejo


Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Imam Budhi (2017). Suta Naya Dhadhap Waru. Yogyakarta: Interlude. k. 72. ISBN 978602625042 Priksa gandra |isbn= (pitulung).