Berliana Febryanti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Berliana Febryanti
Berliana Febryanti.jpg
Pakaryanaktris
Taun aktif1995-sekarang

Berliana Febryanti (lair ing Jakarta, 21 Dhésèmber 1973; umur 46 taun) iku salah siji juru main sinétron lan bintang filem Indonesia.[1] Berliana lumrahé diundang kanthi jeneng Lia.[2] Berliana wiwit dikenal nalika taun 1990-an.[2] Nalika iku, Berliana dadi bintang pariwara lan sinétron.[2] Berliana tau akting ing sinétron Annisa kang disiyaraké ing RCTI.[2] Lumantar sinétron iki berliana sangsaya misuwur jenengé.[2] Kajaba iku, Berliana uga tau akting dadi tokoh Yulinar ing sinétron Noktah Merah Perkawinan kang tau disiyaraké ing salah siji stasiun tivi swasta, Indosiar.[2] Kajaba iku Berliana uga dipercaya Garin Nugroho kanggo akting ing filem kang judhulé Puisi Tak Terkuburkan nalika taun 2000.[2] Ing filem iki, Lia dadi wong Acèh kang éntuk akèh pacoban.[2] Lia uga mèlu main filem kang critané dijupuk saka prastawa Tragedi Semanggi November 1998, kang irah-irahé Kutunggu di Sudut Semanggi.[2] Film kang suwené kurang luwih 90 menit iki nyritakaké ngenani bab prastawa Semanggi. Ing filem iki, Lia akting bareng karo Tengku Firmansyah, Slamet Rahardjo Djarot, lan Dede Yusuf.[2] Taun 2005, Lia uga akting filem Banyu Biru kanthi sutradara Teddy Soeriaatmadja.[2] Sinetron kang dibintangi Lia kaya ta Aku Ingin Pulang, Ingin Kumiliki, FTV Memori Kasih bareng karo Ferry Salim, serial Bunglon kang kontroversial, Lindungi TitipanMU, Hikayah lan Kisah Sedih Di Hari Minggu.[2] Saliyané akting Berliana uga tau dadi panatacara pawarta ing TPI lan presenter acara Iptek ing Metro TV.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. cumicumi.com(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m m.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 2 September 2011)