Benazio Rizki Putra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Benazio Rizki Putra
BENAKRIBO COSMO.jpg
Lair Benazio Rizki Putra
Jeneng liya Benakribo
Pakaryan Narablog, penulis, videografer
Taun aktif 2008–sekarang
Pasangan Bayu Febriajie (kakak)
Bintang Mahacakrie (kakak)
Sana jaringan www.benablog.com

Benazio Rizki Putra lair ing Jakarta, Indonesia, 3 Fèbruari 1990; umur 29 taun, akrab dijeluk Bena utawa Benakribo, ya iku pawongan narablog (blogger) asal Indonesia. Bena dikenal minangka narablog kang nulis babagan kadadéan padinan kang dialaminé, uga babagan hal kang lagi tren, kanti gaya basa bocah enom lan kanti penambahan visualisasi kaya ta gambar lan video. Blogé kang alamaté ing www.benablog.com wiwit aktif sejak bulan April 2008[1] lan wis menangaké pira-pira penghargaan.

Kulawarga lan pendhidhikan[besut | besut sumber]

Benazio manggon ing Jakarta bebarengan wong tuwané lan duwé mbak yu siji. Déwéké wiwit pendhidhikané ing Taman anak-anak Al-Hidayah, banjur nerusaké Sekolah Dasar ing SDN Pamulang Permai I. banjur dhèwèké nerusaké sekolah ing SLTP N 19 Jakarta lan lulus saka SMA Negeri 47 Jakarta nalika taun 2007. Nalika taun 2011, dewéké lulus saka Universitas Bina Nusantara kanti jurusan Teknik Informatika.

Karier blog[besut | besut sumber]

Bena awalé wiwit nulis blog nalika taun 2007 ing Friendster, nanging bebarengan karo perkembangan dunya blog, Bena gawé blog anyar kang alamaté ing http://benazio.blogspot.com kang nalika taun 2008 ganti alamat dadi www.benablog.com. Déwéké aktif nulis ngenani kedadéan kang dialami dhèwèké, uga babagan hal kang lagi tren. Hal mau narik perhatian para kang maca mayoritas ya iku bocah enom Indonesia.

Awit taun 2009, artikel ngenani blogé kerep tinemu ing pira-pira majalah lan uga koran.[2] Bena uga pernah menangaké pira-pira kontès nulis kang dianakaké kanggo para narablog Indonesia.[3][4] Dewéké uga kerep diundang marang pir-pira sekolah lan universitas minangka pamicara sajeroning talkshow kang ngomongaké ngenaini Blog. Saliyané talkshow, Bena uga kerep dijaluki kanggo nganakaké seminar kang kanti tema babagan Blog utawa Sosial Media.

Nalika taun 2009, blogé menangaké penghargaan minangka Blog bocah enom pling apik kang diadani déning Pestablogger.[5] Pada taun 2011, blog mau uga kasil éntuk penghargaan minangka Blog kanti basa Indonesia Paling apik ing Indonesia 2011 (Best Blog in Indonesian 2011)[6] saka TheBOBs Deutsche Welle.

Tahun 2011, Bena lan mbakyuné pernah gawé salah sijinéonline web riddle kanti jeneng NyonNyonNyon[7] kang kasil éntuk Best Games Award ing acara SparxUp Awards 2011.[8] Banjur diterusaké taun 2012, Blog Bena menangaké Axis Blog Awards 2012 sajeroning kategori Blog padinané lan Rupa-rupa[9].

Saiki, Bena aktif sajeroning dunya blog lan uga sajeroning médhia sosial. Saliyané iku, dhèwèké uga wis nyinaoni dunya filem lan videografi. Berobsesi dadi sutradara, dhèwèké wiwit aktif gawé video ing YouTube lan uga wiwit ngrintis karier anyaré minangka videografer.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]