Belvedere, Vienna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Panorama wayah wengi ing Belvedere

Belvedere iku kumpulan bangunan kang nagndut sajarah ing Wina, Austria, kapengkar déning loro wangun istana Barok Belvedere Ndhuwur lan Ngisor, Orangery,uga Stables Istana. Bangunan-bangunan ditata déning lanskap taman Baroque ing distrik ka-3 kutha, Kidul-Wétan pusat. Minangka ditetepake déning gradien uga kagolong banyu muncrat (air mancur) kanthi ornamen dekoratif lan cascades, patung Baroque, uga pager wesi kang apik.Istana Baroque sakubenge di bangun kanggo pangonan utawa omah ing mangsa panas déning Pangeran Eugene saka Savoy. Belvedere dibangun wiwit mangsa konstruksi kang jembar ing Wina, minangka wektu iku kutha krajan kekaisan lan omah kuasai déning kang kuasa.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belvedere,_Vienna&oldid=967496"