Belvedere, Vienna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Panorama wayah wengi ing Belvedere

Belvedere iku kumpulan yasan kang nagndut sajarah ing Wina, Austria, kapengkar déning loro wangun istana Barok Belvedere Ndhuwur lan Ngisor, Orangery,uga Stables Istana. Bangunan-yasan ditata déning lanskap taman Baroque ing distrik ka-3 kutha, Kidul-Wétan pusat. Minangka dikukuhaké déning gradien uga kagolong banyu muncrat (air mancur) kanthi ornamen dekoratif lan cascades, patung Baroque, uga pager wesi kang apik.Istana Baroque sakiteré di bangun kanggo pangonan utawa omah ing mangsa panas déning Pangeran Eugene saka Savoy. Belvedere diyasa wiwit mangsa konstruksi kang jembar ing Wina, minangka wektu iku kutha krajan kekaisan lan omah kuasai déning kang kuasa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Official website (ing basa Jerman) (ing basa Prancis) (ing basa Inggris) (ing basa Itali)