Belenggu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Belenggu
Belenggu.jpg
Panganggit Armijn Pane
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Aliran Roman
Pambabar Dian Rakyat
Surya pambabaran
2006 (kapisan 1940)
Kaca 150 kaca
ISBN ISBN 979-523-048-8

Belenggu (ing basa Jawa 'belog' utawa 'kecrèk') iku sawijining novel roman klasik modèrn anggitan Armijn Pane lan diterbitaké déning Dian Rakyat ing taun 1940. Cithakan ka rongpuluh ing taun 2006. Buku iki naté ditulak déning Balai Pustaka, nanging liyané dicacad uga dialem déning para sastrawan liyané, antara liya déning L.K. Bohang, H.B. Jassin lan S.Takdir Alisjahbana.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Ana 3 tokoh sentral jroning novel iki ya iku: dr. Sukartono (Tono), Tini (bojoné Tono), lan Yah utawa Siti Rohayah.

Tono iku dhokter kang genit lan sering tumindak kurang susila marang pasien-pasiené saéngga bojoné ngrasa dilirwakaké lan males kanthi sikap kang ora migatèkaké.

Tono banjur kekancan karo Yah kang wiwitané ngaku minangka Ny. Eni. Yah tibané kancané Tono wektu isih cilik, lan mendhem rasa tresna marang Tono, saéngga Yah banjur nyoba narik atiné Tono. Nanging Yah iku rupané penyayi kang diérami déning Tomo ya iku Siti Hayati.

Pungkasan carita tresna segitelu iki pancèn nyedhihaké. Ora ana siji-sijia kang bisa ngéntukaké Tono, lan para wanita kang nresnani Tono mau mutusaké bakal ngeculaké Tono.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Belenggu&oldid=977678"