Before the Flood (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Before the Flood
Before the Flood (2016 documentary film) poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniFisher Stevens
Diprodhuseri
Dimusiki
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningNational Geographic
Tanggal metu
  • 21 Oktober 2016 (2016-10-21)
Suwéné
96 menit[1]
NagaraAmérikah Sarékat
BasaBasa Inggris

Before the Flood inggih punika filem dokumènter saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2016, nyariyosaken babagan éwah-éwahan mangsa. Filem punika dipunsutradarani Fisher Stevens awujud sayuk karya pandamelan antawisipun Stevens, Leonardo DiCaprio, James Packer, Brett Ratner, Trevor Davidoski, lan Jennifer Davisson Killoran. Martin Scorsese ngayahi jejibahan minangka juru damel palaksana.[2]

DiCaprio naté ngendika ing surya 9 September 2016 nalika pahargyan Toronto International Film Festival, bilih satunggalipun filem dokumenter saweg dipunwiwiti pandamelanipun ing surya 30 Oktober 2016 lumantar National Geographic Channel.[3][4] Minangka péranganing lelabetan National Geographic, filem dokumènter punika dipunédharaken kanthi gratis miyos sawnèh piranti.[5][6][7][8][9][10][11]

Kajawi DiCaprio, para tokoh ingkang nyengkuyung filem dokumenter punika antawisipun Barack Obama, Pope Francis, Sunita Narain, Anote Tong, John Kerry, Elon Musk, Alejandro Inarritu, Piers Sellers, lan Johan Rockström.[1][4]

Panggiyaran lan streaming[besut | besut sumber]

Filem punika cumawis kanthi gratis ing internèt, kados ta ingkang dipun-giyaraken déning National Geographic Channel[12] wonten 171 nagari lan stasiyun tivi nasional[13] Filem punika sampun kapertal ing 45 basa, ndadosaken gampil anggènipun sami mirsani kagemipun para pamirsa ingkang mboten saget basa Inggris.[14] Before the Flood sampun kapirsani déning 2 yuta pamirsa.[15]

Pangaji[besut | besut sumber]

Pahargyan Titi wanci Kategori Panampi/Sesirah Kasil Ref
Evening Standard British Film Awards 8 Dhésèber 2016 Dokumenter Paling Sae Before the Flood Menang [16]
Hollywood Film Awards 6 Novèmber 2016 Bebungah Dokumenter Hollywood Leonardo DiCaprio lan Fisher Stevens Menang [17]

Musik pangiring[besut | besut sumber]

Musik pangiring kanggé filem punika dipunarahaken lan diparagaaken déning Mogwai, Trent Reznor, Atticus Ross, lan Gustavo Santaolalla.[1][18]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c DeFore, John (9 September 2016). "'Before the Flood': Film Review - TIFF 2016". The Hollywood Reporter. Dijupuk 10 September 2016. 
  2. "Before the Flood". IMDB. Dijupuk 9 September 2016. 
  3. "DiCaprio unveils climate change film ‘Before the Flood’". The Washington Post. Associated Press. 9 September 2016. Dijupuk 10 September 2016. 
  4. a b "President Obama Urges Swift Action on Climate Change". News.nationalgeographic.com. Dijupuk 2016-10-24. 
  5. Chow, Lorraine (25 October 2016). "Watch Leonardo DiCaprio's climate change doc online for free". EcoWatch. Dijupuk 2016-10-27. 
  6. "7 Key Scenes in Leonardo DiCaprio's Climate Film 'Before the Flood'". 
  7. Times, Los Angeles. "Leonardo DiCaprio crosses the globe in the climate change documentary 'Before the Flood'". latimes.com. Dijupuk 2016-11-01. 
  8. "Guarda Before the Flood, il documentario di DiCaprio contro il cambiamento climatico-Wired". Wired (ing basa Italia). 2016-10-30. Dijupuk 2016-11-01. 
  9. "DiCaprio’s ‘Before the Flood’ explores a different inconvenient truth: Human nature". Fusion. Dijupuk 2 November 2016. 
  10. Halls, Eleanor. "Leonardo DiCaprio almost died making his documentary Before The Flood". British GQ (ing basa Inggris). Dijupuk 2016-11-10. 
  11. "Director 'horrified' by Alta. oilsands scenes in DiCaprio's 'Before The Flood'". CTVNews. Dijupuk 2016-11-10. 
  12. "New documentary "Before The Flood" to air globally on NatGeo on October 30th-Leonardo DiCaprio Foundation: Leonardo DiCaprio Foundation". leonardodicaprio.org. Dijupuk 2016-12-03. 
  13. "National Geographic Channel e RTP unidas contra as alterações climáticas-Estreia de "Before the Flood" | Extra | RTP". Extra (ing basa Portugis). 2016-10-26. Dijupuk 2016-12-03. 
  14. "Avant le film "Before the Flood", comment DiCaprio a montré son engagement pour la planète". Franceinfo (ing basa Prancis). 2016-10-30. Dijupuk 2016-12-03. 
  15. Observador. "Documentário de Leonardo DiCaprio sobre alterações climáticas faz sucesso na Internet". Observador. Dijupuk 2016-12-04. 
  16. Moore, William (November 17, 2016). "Evening Standard British Film Awards-The Longlist". London Evening Standard. Dijupuk November 29, 2016. 
  17. "Leonardo DiCaprio & Fisher Stevens to Be Honored". Hollywood Film Awards. November 2, 2016. Dijupuk November 3, 2016. 
  18. "Trent Reznor, Mogwai and more team to score Leonardo DiCaprio climate change documentary". Factmag. 9 September 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]