Beauty and the Beast (filem 2017)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Beauty and the Beast minangka filem fantasi musik Amérika 2017 sing diarahaké déning Bill Condon saka lakon layar ditulis déning Stephen Chbosky lan Evan Spiliotopoulos, lan diprodhuksi déning Walt Disney Pictures lan Mandeville Films. [1] Filem kasebut minangka remake animasi Disney animasi 1991 saka jeneng sing padha, dhéwé minangka adaptasi dongeng Jeanne-Marie Leprince de Beaumont abad ka-18. [2] Filem kasebut nduwèni peran minangka pemain sing kalebu Emma Watson lan Dan Stevens minangka tokoh eponymous karo Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Ian McKellen, lan Emma Thompson ing peran pendukung . [3]

Beauty and the Beast pisanan diumumaké ing April 2014, disutradarani karo Guillermo del Toro . Sawise dhèwèké lunga lan Condon dipasrahi kanggo nggantèkaké, Watson, Stevens, Evans, lan liya-liyané ing tanggal Januari lan April 2015. Fotografi utama wiwit ing Shepperton Studios ing Surrey, Inggris ing Mei 2015 lan dibungkus wulan Agustus. Kanthi anggaran kira-kira $ 255 yuta, iku salah sawijining filem paling larang sing digawé. Beauty and the Beast diputer ing Spencer House ing London ing 23 Februari 2017, lan dirilis ing Amerika Serikat ing standar, Disney Digital 3-D, RealD 3D, IMAX lan IMAX 3D format, bebarengan karo Dolby Cinema ing 17 Maret 2017 . [4]

Filem kasebut ditampa kanthi review positif, akeh sing memuji pagelaran pamuter (utamané Watson lan Stevens), lan kesetiaan kanggo filem animasi asli, uga unsur musik, gaya visual, nilai produksi, lan skor musik, sanadyan ditampa kritik kanggo sawetara desain karakter kang mirip banget karo asli. [5] [6] filem iki diselehaké liwat $ 1.2 yuta ing dunya, dadi filem musisi live-action paling dhuwur, lan dadi filem paling dhuwur ing taun 2017, filem kaping sepuluh paling dhuwur ing Amerika Utara lan filem paling dhuwur kaping-14 ing kabeh wektu . filem iki nampa papat nominasi ing 23th Critics 'Choice Awards lan rong nominasi ing 71st British Academy filem Awards . Nomer iki uga nampa nominasi Academy Award kanggo Desain Produksi Terbaik lan Desain Kostum Terbaik ing Penghargaan Academy Award .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. McClintock, Pamela (May 24, 2016). "'Beauty and the Beast' Teaser Tops 'Star Wars: Force Awakens' in First Day". The Hollywood Reporter. Diarsip saka asliné ing April 4, 2017. Dijupuk May 25, 2016. 
  2. Erbland, Kate. "'Beauty and the Beast' Is a Technological Marvel, But for Its Actors, the Challenge was Daunting". IndieWire. Penske Business Media. Diarsip saka asliné ing March 24, 2017. Dijupuk March 23, 2017. 
  3. Fletcher, Rosie (December 1, 2016). "Beauty and the Beast 2017 cast, trailer, release date and everything you need to know". Digital Spy. Diarsip saka asliné ing March 4, 2017. Dijupuk January 26, 2017. 
  4. Phillips, Ian; Acuna, Kristin (October 27, 2015). "Disney announced all its movies coming in the next 4 years—here's what you have to look forward to". Tech Insider. Diarsip saka asliné ing January 5, 2016. Dijupuk November 3, 2015. 
  5. "Live-action 'Beauty and the Beast' is still enchanting (but the original is better)". The Charlotte Observer (Robert W. Butler). March 16, 2017. Diarsip saka asliné ing September 10, 2017. 
  6. Chris Hunneysett (March 17, 2017). "Beauty and the Beast review: Irresistible charm shows no one casts a spell quite like Disney". Daily Mirror. Diarsip saka asliné ing September 10, 2017. Dijupuk April 27, 2017.