Beasts of the Southern Wild

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Beasts of the Southern Wild
250px
Poster film Beasts of the Southern Wild
DisutradaraniBenh Zeitlin
DiprodhuseriDan Janvey
Josh Penn
Michael Gottwald
DiskénariyoniLucy Alibar
Benh Zeitlin
AdhedhasarJuicy and Delicious
déning Lucy Alibar
DibintangiQuvenzhané Wallis
Dwight Henry
DimusikiDan Romer
Benh Zeitlin
SinématografiBen Richardson
Dibesut déningCrockett Doob
Affonso Gonçalves
Perusahaan
prodhuksi
Cinereach
Court 13
Journeyman Pictures
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
Suwéné
93 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$1,8 juta[2]
Kalarisan$23.265.132[2][3]

Beasts of the Southern Wild nggih punika filem drama fantasi pangembaran saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Benh Zeitlin adhedhasar saking skénario anggitanipun Lucy Alibar lan Benh Zeitlin ingkang kaangkat saking drama Juicy and Delicious pakaryanipun Lucy Alibar. Juru damel kapasrahaken dhumateng Dan Janvey, Josh Penn lan Michael Gottwald. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Quvenzhané Wallis lan Dwight Henry.

Filem Beasts of the Southern Wild kagiyaraken kaping pisan nalika adicara Festival Film Sundance, surya 20 Januari 2012.[4] Salajengipun kababar kagem para pamirsa ing Amérikah Sarékat ing surya 27 Juni 2012.[5] Filem punika pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Quvenzhané Wallis minangka Hushpuppy
  • Dwight Henry minangka Wink
  • Levy Easterly minangka Jean Battiste
  • Philip Lawrence minangka Dr. Maloney
  • Gina Montana minangka Miss Bathsheba
  • Lowell Landes minangka Walrus
  • Jonshel Alexander minangka Joy Strong
  • Marilyn Barbarin minangka penyanyi kabaret
  • Kaliana Brower minangka T-Lou
  • Nicholas Clark minangka Sticks
  • Henry D. Coleman minangka Peter T

Pangalembana juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Beasts of the Southern Wild nampi pangalembana saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem punika nggadhahi pandhemen dumugi 86%, saking192 panangap, kanthi rata-rata 8,2/10.[6] Sawetawis miturut Metacritic, filem punika pikantuk biji 86 saking 100, ingkang negesaken bilih filem punika saèstu saé.[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Beasts of the Southern Wild kasil ngempalaken arta dumugi $12.795.746 ing Amerika Ler, lan $10.469.386 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $23.265.132, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $1,8 juta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Beasts of the Southern Wild (12A)". British Board of Film Classification. August 14, 2012. Dijupuk December 11, 2012. 
  2. a b c "Beasts of the Southern Wild (2012)". The Numbers. Dijupuk November 28, 2015. 
  3. "Beasts of the Southern Wild (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. Rosen, Christopher (May 2, 2012). "‘Beasts Of The Southern Wild’ Trailer: Is The Sundance Film Festival Fave A Future Oscar Nominee?". The Huffington Post. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. Wise, Damon (October 11, 2012). "Beasts of the Southern Wild: 'I didn't expect people to like it'". The Guardian. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. "Beasts of the Southern Wild (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  7. "Beasts of the Southern Wild reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]