Baturradèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Baturaden)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Baturraden

Baturradèn iku obyèk plesir ana ing Wewengkon Kabupatén Banyumas.[1] Baturadèn manggon ana ing léréng gunung Slamet.[1]

Lokawisata Baturradèn[besut | besut sumber]

Kang ana ing lokawisata Baturradèn ya iku:Kebun Raya lan Taman Botani, Grujugan Gumawang, Atraksi Grujugan Gumawang, Padusan banyu anget, Kolam langén, Aréna dolanan bocah, ''Flying Fox'', Sepur cilik, Sepur listrik,Mogen (mobil genjot), Pit Banyu, Komédi Putar, Téater Alam, Menaran Pandang.[2]

Wanawisata Baturradèn[besut | besut sumber]

Wanawisata Baturradèn dohé antarané 2 km saka lokawisata Baturadèn.[2] Ana ing wanawisata iki ana panggon kanggo kémah kang bisa nampung antarané 1000 tenda.[2] Ana ing wana wisata iku uga kondhang karo sesawangan alam kang apik.[2] Kejaba saka iku wana wisata iki uga ana cagar alam lan pembibitan wit-witan produksi kaya cemara, pines, lan liya-liyanĦ.[2] Wana Wisata Baturadèn dijangkepi karo wisma kang kapasitasé 11 kamar.[2]

Pancuran 3[besut | besut sumber]

Wisata iki awujud pancuran kang jumlahé ana telu. Pancuran telu iki wujud padusan banyu panas kang ana kandungané belerang. Pancuran telu iki dipercaya bisa nambani warna-warna laran kulit. Pancuran telu manggon ana ing sakndhuwuré pancuran pitu.

Pancuran 7[besut | besut sumber]

Wisata iki awujud pancuran kang cacahé ana pitu.[2] Pancuran pitu iki wujud padusan banyu panas kang ana kandungané belerang.[2] Pancuran pitu iki dipercaya bisa nambani warna-warna laran kulit.[2] Pancuran pitu manggon ana ing sakngisoré pancuran telu.[2] Pancuran Pitu dohé sakiwa-tengené 2,5 km saka Baturadèn.[3] Pancuran iki awujud tuk banyu panas bumi kang duwé suhu antarané 60°-70 °C kang langsung mili saka léréng Gunung Slamet.[3]

Telaga Sunyi[besut | besut sumber]

Telaga Sunyi dohé +/-3 km ana ing sisih wétan Lokawisata Baturadèn.[4] Panggon Plesiran iki awujud telaga kang banyuné adem.[4]

Désa Wisata Baturadèn[besut | besut sumber]

Désa wisata ing Baturadèn dadi andalan plesiran ana ing Baturadèn.[5] Kang ana ing désa wisata iki ya iku:[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Baturaden (Dipuntingali tanggal 13 April 2011)
  2. a b c d e f g h i j Visit Eko Wisata Baturaden (Dipuntingali tanggal 14 April 2011)
  3. a b Baturadèn Kabupatèn Banyumas - Jawa Tengah (Dipuntingali tanggal 18 April 2011)
  4. a b Telaga Sunyi (Dipuntingali tanggal 18 April 2011)
  5. a b Désa Wisata Baturadèn (Dipuntingali tanggal 18 April 2011)