Battleship (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Battleship
200px
Disutradarani Peter Berg
Ditulis déning Jon Hoeber
Erich Hoeber
Dibintangi Taylor Kitsch
Alexander Skarsgård
Brooklyn Decker
Rihanna
Liam Neeson
Tadanobu Asano
Dimusiki A.R. Rahman
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 18, 2012 (2012-05-18)
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman AS$200.000.000

Battleship nggih punika filem Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Peter Berg adhedhasar saking skénario ingkang kaanggit déning John Hoeber lan Erich Hoeber, kaangkat saking games kanthi sesirah ingkang sami. Wondéné musikipun dipuncakaken déning A. R. Rahman. Battleship dipunbabar ing surya 18 Mei 2012 déning Universal Pictures

Juru paraga[besut | besut sumber]

Filem punika dipun paragani déning Taylor Kitsch minangka Naval commander "Alex Hopper", lan Alexander Skarsgård mratélakaken minangka sadhèrèkipun.[1] Jeremy Renner èstunipun kadhapuk dados Hopper, nanging gandhèng kasisahan ngengingi jadwal kagiyatan, pungkasanipun Paul Thomas Anderson ingkang maragani. Rihanna ugi kadhapuk maragani wonten filem punika.

Pandamelan[besut | besut sumber]

Pamundhutan gambar filem punika kaping pisan wonten Hawaii. Wekdal semanten, Rihanna ugi ndamel video klip kanthi sesirah Only Girl (In the World) minangka single kapisan ing album Loud (2010).

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]