Battle: Los Angeles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Battle: Los Angeles
DisutradaraniJonathan Liebesman
Diprodhuseri
Ditulis déningChris Bertolini
Dibintangi
DimusikiBrian Tyler
SinématografiLukas Ettlin
Dibesut déningChristian Wagner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningColumbia Pictures
Tanggal metu
  • Maret 11, 2011 (2011-03-11)
Suwéné
116 menit
Nagara Amérika Sarékat
BasaInggris
Rantaman$70.000.000[1]
Kalarisan$211.819.354[2]

Battle: Los Angeles (ugi kawentar kanthi sesirah Battle: LA lan World Invasion: Battle Los Angeles) nggih punika sesirah filem prayudan fiksi ilmiyah saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Jonathan Liebesman. Skénariyo kagem filem punika kaanggit déning Chris Bertolini. Juru damel filem kapasrahaken dhumateng Jeffrey Chemov sesarengan David GreenBlatt. Wondéné juru musik kalampahi déning Brian Tyler, sinematografi kapasrahaken dhumateng Lukas Ettlin, lan Christian Wagner nglampahi minangka juru besut. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun adalah Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez, Bridget Moynahan, Ne-Yo, lan Michael Peña. Filem punika dipunbabar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 11 Maret 2011.[3][4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. McClintock, Pamela (March 10, 2011). "Battle: Los Angeles Likely to Beat Red Riding Hood at Box Office". The Hollywood Reporter. Dibukak ing March 10, 2011.
  2. "Battle: Los Angeles (2011)". Box Office Mojo. March 2, 2011. Diarsip saka sing asli ing 5 June 2011. Dibukak ing May 18, 2011. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. "Q&A – Neil Brown Jr. (Guillermo)". AMC. Juni 6, 2011. Diarsip saka sing asli ing January 16, 2012. Dibukak ing August 3, 2012. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. "Battle: Los Angeles set Visit". IGN. January 27, 2011. Dibukak ing August 3, 2012.
  5. Steven Spielberg. (1979). 1941 [Motion picture] The Making of 1941. United States: Universal Pictures.
  6. "'Battle: Los Angeles', Aaron Eckhart to shoot in Baton Rouge, Shreveport". The Times-Picayune. Dibukak ing June 17, 2012.
  7. "Mushroom Cloud Swarms Louisiana From Set of 'Battle: Los Angeles'". Bloody-Disgusting.com. Dibukak ing June 17, 2012.

Pranala njawi[besut | besut sumber]