Battle: Los Angeles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Battle: Los Angeles
Disutradarani Jonathan Liebesman
Diprodhuseri
Ditulis déning Chris Bertolini
Dibintangi
Dimusiki Brian Tyler
Sinématografi Lukas Ettlin
Dibesut déning Christian Wagner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Columbia Pictures
Tanggal metu
  • Maret 11, 2011 (2011-03-11)
Suwéné
116 menit
Nagara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $70.000.000[1]
Kalarisan $211.819.354[2]

Battle: Los Angeles (ugi kawentar kanthi sesirah Battle: LA lan World Invasion: Battle Los Angeles) nggih punika sesirah filem prayudan fiksi ilmiyah saking Amérika Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Jonathan Liebesman. Skénariyo kagem filem punika kaanggit déning Chris Bertolini. Juru damel filem kapasrahaken dhumateng Jeffrey Chemov sesarengan David GreenBlatt. Wondéné juru musik kalampahi déning Brian Tyler, sinematografi kapasrahaken dhumateng Lukas Ettlin, lan Christian Wagner nglampahi minangka juru besut. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun adalah Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez, Bridget Moynahan, Ne-Yo, lan Michael Peña. Filem punika dipunbabar kagem pamirsa Amérika Sarékat ing surya 11 Maret 2011.[3][4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. McClintock, Pamela (March 10, 2011). "Battle: Los Angeles Likely to Beat Red Riding Hood at Box Office". The Hollywood Reporter. Dijupuk March 10, 2011. 
  2. "Battle: Los Angeles (2011)". Box Office Mojo. March 2, 2011. Diarsip saka asliné ing 5 June 2011. Dijupuk May 18, 2011. 
  3. "Q&A – Neil Brown Jr. (Guillermo)". AMC. June 6, 2011. Diarsip saka sing asli ing January 16, 2012. Dijupuk August 3, 2012. 
  4. "Battle: Los Angeles set Visit". IGN. January 27, 2011. Dijupuk August 3, 2012. 
  5. Steven Spielberg. (1979). 1941 [Motion picture] The Making of 1941. United States: Universal Pictures.
  6. "'Battle: Los Angeles', Aaron Eckhart to shoot in Baton Rouge, Shreveport". The Times-Picayune. Dijupuk June 17, 2012. 
  7. "Mushroom Cloud Swarms Louisiana From Set of 'Battle: Los Angeles'". Bloody-Disgusting.com. Dijupuk June 17, 2012. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]