Battle: Los Angeles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Battle: Los Angeles
DisutradaraniJonathan Liebesman
Diprodhuseri
Ditulis déningChris Bertolini
Dibintangi
DimusikiBrian Tyler
SinématografiLukas Ettlin
Dibesut déningChristian Wagner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningColumbia Pictures
Tanggal metu
  • Maret 11, 2011 (2011-03-11)
Suwéné
116 menit
NagaraBendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$70.000.000[1]
Kalarisan$211.819.354[2]

Battle: Los Angeles (ugi kawentar kanthi sesirah Battle: LA lan World Invasion: Battle Los Angeles) nggih punika sesirah filem prayudan fiksi ilmiyah saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Jonathan Liebesman. Skénariyo kagem filem punika kaanggit déning Chris Bertolini. Juru damel filem kapasrahaken dhumateng Jeffrey Chemov sesarengan David GreenBlatt. Wondéné juru musik kalampahi déning Brian Tyler, sinematografi kapasrahaken dhumateng Lukas Ettlin, lan Christian Wagner nglampahi minangka juru besut. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun adalah Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez, Bridget Moynahan, Ne-Yo, lan Michael Peña. Filem punika dipunbabar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 11 Maret 2011.[3][4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. McClintock, Pamela (March 10, 2011). "Battle: Los Angeles Likely to Beat Red Riding Hood at Box Office". The Hollywood Reporter. Retrieved March 10, 2011.
  2. "Battle: Los Angeles (2011)". Box Office Mojo. March 2, 2011. Archived from the original on 5 June 2011. Retrieved May 18, 2011. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)
  3. "Q&A – Neil Brown Jr. (Guillermo)". AMC. June 6, 2011. Archived from the original on January 16, 2012. Retrieved August 3, 2012. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)
  4. "Battle: Los Angeles set Visit". IGN. January 27, 2011. Retrieved August 3, 2012.
  5. Steven Spielberg. (1979). 1941 [Motion picture] The Making of 1941. United States: Universal Pictures.
  6. "'Battle: Los Angeles', Aaron Eckhart to shoot in Baton Rouge, Shreveport". The Times-Picayune. Retrieved June 17, 2012.
  7. "Mushroom Cloud Swarms Louisiana From Set of 'Battle: Los Angeles'". Bloody-Disgusting.com. Retrieved June 17, 2012.

Pranala njawi[besut | besut sumber]