Menyang kontèn

Bathik jeron nagara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Bathik jeron negara ya iku salah sawijining bathik saka Banyumas. Motif bathik iki manéka warna kaya déné motif plonto galaran seling parang klithik, godhong lumbu, jahè serimpang, lan ayam puger, onèngan, parang gandhasubrata, parang gandhasuli, lan madubronto.

Motif bathik salem motif kopi pecah, manggar, merak, ukel kangkung, sinar rantai kanthi ciri khas warna ireng lan putih.[1]

Rujukan

[besut | besut sumber]
  1. Wahyuningsih, Diyah (2014). Sejarah Batik Jawa Tengah. Badan Arsip dan Perpustakaan Provinsi Jawa Tengah.