Batchoy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
La Paz Batchoy
LaPazBatchoy.jpg
A bowl of La Paz batchoy
Jeneng liyanéBa-chui (Chinese)
Batsoy (Tagalog)
Báchoy (Spanish)
AjanganSoup
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaLa Paz, Iloilo City
Hawa ajanganHot
Woworan pokoknoodles, pork organs, vegetables, chicken, shrimp, beef
Buku masakan: La Paz Batchoy  Médhia: La Paz Batchoy

Batchoy, racake umum ditulis batsoy, yaiku sawijining sup mi sing digawé karo daging babi jeroan, ulig daging babi, kaldhu pitik , daging sapi loin lan babak mie .[1][2] Asal-usul kasebut bisa Phat kaphrao menyang distrik La Paz, Kutha Iloilo ing Filipina, mula, asring diarani La Paz Batchoy.

Nyepakake[besut | besut sumber]

Irene kalebu daging babi jeroan (ati, limpa, ginjel lan jantung) ulig daging babi, daging sapi loin, urang duduh kaldu, endhog bunder, mi utawa miki.

Batchoy ing mangkok

Lenga dupanasi ing manci. Organ-organ daging babi, urang, pitik lan daging sapi digodhog nganti sawetara menit. Bumbon banjur ditambahne. Urang kasebut banjur ditambah lan ditutup nganti umum kanggo sawetara menit. Duduh kaldu iki banjur ditambah menyang bokor mie lan paling ndhuwur diwenehi bawang, krupuk daging babi ( chicharon ) lan kadhangkala endhog mentah diceplok ing ndhuwur.[3]

Mangan[besut | besut sumber]

Batchoy ing wajan

Umume wong Filipina mangan sup nganggo sudu lan garpu. Sup biasane dipangan dhisik, duduh kaldu iku metu saka panganan. Mangan wengi kaprayogakake njaluk kaldo kaping pindho, kaping telu, utawa malah kaping papat ( Hiligaynon, "duduh kaldu").

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Caligan, Michelle S. (2009-05-26). "The Ten Peso Wonder". EntrepreNews. Dibukak ing 2009-09-03.
  2. Besa, A.; Dorotan, R. (2014). Memories of Philippine Kitchens. Abrams. p. pt418. ISBN 978-1-61312-808-4. Dibukak ing August 24, 2018.
  3. "La Paz Batchoy Recipe". Pinoy Recipe At Iba Pa. Dibukak ing 22 December 2018.