Basuki (Pelawak)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basuki (pelawak)
Basuki.jpg
LairAgus Basuki Bin Suwito Hadiwiryono
PakaryanAktor, pelawak
Taun aktif1981 - 2007
Wong tuwaSuwito Hadiwiryono

Basuki lair ning Surakarta, Jawa Tengah, tanggal 5 Maret 1956, dikenal ning masarakat umum dadi pelawak, bintang iklan lan aktris sinétron.[1] Dhèwèké anaké pelawak (alm) Pete aliyas Suwito kang dadi legendha amarga kiprahé, dhèwèké uga anggota srimulat karo (alm) Gepeng, Timbul. Tarsan lan liyané.[2]

Anake pelawak (alm) Pete aliyas Suwito iki, tau dadi bintang iklan produk obat masuk angin, ngidolakaké Bapaké dhéwé lan almarhum Benyamin Syueb.[1] nalika karo Benyamin dhèwèké tau mbintangi sinétron SI DOEL ANAK SEKOLAHAN, kang dadi karyo, kawitané dadi bintang tamu mung kanggo pirang episode ing sinétron mau, akhiré dadi juru main tetap amarga aktingé apik.[1] Basuki tau berkecimpung ing dalem persatuan seni Wayang Orang Sri Wanito.[1] banjur nyoba mrlu tampil ing Srimulat wiwit 1981 tekan 1986.[1] banjur metu saka Srimulat dhèwèké pernah mbentuk grup lawak Merdeka karo Kadir, Timbul, Nurbuat, lan Rohana, meski ora suwi.[1] wong telu kang ditinggal ya iku Basuki, Kadir, lan Timbul banjur yasa Batik Grup mung betah tekan telung taun.[1] Basuki ninggal dunya ing Rumah Sakit Melia Cibubur, Jakarta Timur, Rabu (12/12/07) amarga serangan jantung.[1] Jenasah Basuki dimakamké ing pemakaman umum Kampung Kandang, Jalan Moh Kahfi II, kawasan Cinere, Dhépok, Jawa Barat, ing dina Kamis.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Profil Basuki dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. Basuki dipununduh tanggal 29 Juni 2011