Basis Dhata Zona Wektu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Database tz mérang donya dadi pira-pira wewengkon sing jam lokalé ora owah wiwit taun 1970. Peta iki dijipuk saka database edisi 2012c, asalé saka kabèh wewengkon saliyane Antartika.[1]

Tz database ya iku kompilasi informasi kolaboratif babagan zona wektu ing donya, kang ditujokaké kanggo panganggo program lan sistem operasi komputer.[2] Paul Eggert iku éditor lan pengelola dhata pokok iki,[3] kanthi sengkuyungan saka ICANN.[4] Tz database uga karan tzdata, zoneinfo database utawa Dhata Pokok Zona Wektu IANA, lan kala-kala karan Olson database, ngrujuk marang jeneng kontributor, Arthur David Olson.[5]

Konvènsi pangaran seragam kanggo zona wektu, kaya ta America/New_York lan Europe/Paris, dirancang déning Paul Eggert.[6] Dhata Pokok nyoba kanggo nyathet zona wektu sejarah lan kabèh owah-owahan sipil wiwit taun 1970, nalika Unix isih dinggo.[7] Panyathetan uga kalebu transisi kaya ta daylight saving time, lan uga ngrekam detik kabisat.[8]

Database, sarta pira-pira sumber rujukan, ana ing domain publik.[9] Edhisi anyar saka database lan kodhe dibabar minangka layang pakon bab owahan, biyasané ana sawetara ing sataun.[10]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Muller, Eric (2012-10-08). "A shapefile of the TZ timezones of the world". 
  2. Eggert, Paul; Olson, Arthur David (2007-11-29). "Sources for time zone and daylight saving time data". Dijupuk 2007-12-03. 
  3. Eggert, Paul (2005-01-17). "Re: FW: IANA time zone registration – proposal". tz (Mailing list). Diarsip saka sing asli ing 2011-09-27. 
  4. "ICANN to Manage Time Zone Database" (news alert). ICANN. 2011-10-15. Dijupuk 2011-12-30. 
  5. Olson, Arthur David (1986-12-16). "Resolved timezone issue? Other issues. New ctime manual page". tz (Mailing list). 
  6. Eggert, Paul (1993-10-20). "proposal for time zone names". tz (Mailing list). 
  7. Olson, Arthur David (1987-03-18). "Re: ist of issues". tz (Mailing list). 
  8. Devine, Bob (1988-06-02). "leap seconds; [0-60] is ok". tz (Mailing list). 
  9. Eggert, Paul (1995-11-11). "questions and comments on http://tycho.usno.navy.mil/tzones.html". tz (Mailing list).  delete character ing |title= ing posisi 1 (pitulung);
  10. "zoneinfo tzcode and tzdata archives (FTP)". Dijupuk 2007-10-30. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Umum[besut | besut sumber]

Sumber resmi[besut | besut sumber]