Basa Sama-Bajau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pasisir-pasisir uga dipanggoni karo suku-suku sing uripé pepindhahan.
     Suku Bajau     Orang Laut      Moken

Sujarah[besut | besut sumber]

Basa Sama-Bajau iku dianggo karo Suku Bajau utawa bisa diserap artiné dadi wong nomadèn utawa suku sing uripé pepindhahan. Suku Bajau utawa aran-aran sanèse ya iku Bajo, Badjao, Bajaw, Badjau, Badjaw, Bajo, utawa Bayao iku salah sawijine ras suku ingkang ngadheg ana ing pasisir kawasan Asia Kidul-wetan. Wilayah anggitan panggon urip saka Suku Bajau iki ana ing nagara-nagara kayata Pilipina, Indonésia, Malaysia, lan Brunéi Darussalam. Nanging asala-usulé lairé Suku Bajau iku saka nagara Pilipina bagèan kidul.

Pranala njaba[besut | besut sumber]