Basa Buyang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Buyang
Baha [pāhā], Boux-yaeŋz[1]
Asal Cina
Tlatah Yunnan
Panyatur asli
2,772 (tanpa surya)
Sandi basa
ISO 639-3 Rupa-rupa:
yzg – E'ma Buyang
yln – Langnian Buyang
yha – Baha Buyang

Basa Buyang iku sawijining basa Kradai sing dipituturaké ing kabupatèn Guangnan lan Funing, Provinsi Yunnan, RRC. Basa iki, senadyan sithik cacahé panuturé, kaanggep wigati kanggo ngrékonstruksi rumpun basa Austro-Tai amerga, unik kanggo rumpun basa Kradai, basa iki nglestarèkaké oyot disilabis sing dadi khasé basa Austronésia. Contoné ya iku /matɛ́/ "mati", /matá/ "mata", /qaðù/ "sirah (gulu)", land /maðû/ "wolu".

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ David Holm : Killing a Buffalo for the Ancestors. Southeast Asia Publications, Northern Illinois University, Dekalb, 2003. p. 15, fn. 36

Wacan[besut | besut sumber]

  • Li, J. (1999). Studies in the Buyang Language. Beijing: Central University for Nationalities Press.
  • Li, J., & Luo, Y. (2006). Notes on Paha Buyang. Linguistics of the Tibeto-Burman Area, Vol. 29, No. 1, p. 1-40.
  • Li, J., & Zhou, G. (1998). Diachronic evolution of initial consonants in Buyang. MON-KHMER STUDIES 28:115-135. http://www.lc.mahidol.ac.th/Documents/Publication/MKS/28/li1998diachronic.pdf (pdf)
  • Liang Min. (1990). The Buyang Language, Kadai 2:13-21.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Buyang&oldid=988376"