Bara brith

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bara brith
Bara Brith (3320696816).jpg
Bara brith, a traditional Welsh bread
Jeneng liyanéSpeckled bread
JinisFruit loaf
Panggonan asalWales
Woworan pokokYeast, mixed fruit (such as raisins, currants and candied peel)
VariasiWithout yeast, using self-raising flour instead
Buku masakan: Bara brith  Médhia: Bara brith

Bara brith utawa roti speckled (terjemahan harfiah saka jeneng basa Welsh asli), yaiku roti ragi sing diperkaya karo woh garing utawa digawe nganggo tepung mandhiri (ora ragi). Biasane rasane nganggo tèh, woh-wohan garing lan rempah-rempah campuran, lan disajekake irisan lan dibakar nalika teh . Kurang kawentare nyebabake supermarket Morrisons nyopot saka rak ing taun 2006, lan setaun sabanjure, survey nuduhake manawa 36% remaja ing Wales durung nate nyoba. Sabanjure, iki diparingi juara dening koki selebriti kayata Bryn Williams . Sawetara jinis ing bara brith wis digawe, kalebu ganti dadi soklat lan es krim .