Banyu krambil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Degan

Banyu krambil ya iku banyu bening ing sakjeroning woh krambil kang isih enom (degan). Omben-omben wujud banyu degan misuwur ing nagara-nagara tropis kaya ing India, Asia Kidul Wétan, Kepulauan Pasifik, Afrikalan Karibia, kanthi wujud asline, dikalengake, utawa diwadhahi gendul.

Banyu krambil dinggo omben-omben umum didol ing pira-pira panggon, saka restoran nganti ing pinggir-pinggir dalan. Umume migunakake krambil ijo lan diparas nalika arep diombe kanggo mesthekake manawa isih seger saka krambile.

Bakul degan, ing Delhi, India

Krambil kang dijupuk banyune racaké krambil kang isih enom, nalika isih ijo. Kanggo njupuk banyune, racaké krambil diparas kanggo gawé bolongan. Nalikane dibukak pisanan, kadhangkala banyu krambil muncrat metu, amarga béda tekanan saka njero krambil.

Nuts, coconut water
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi 79 kJ (19 kkal)
3.71 g
Gula 2.61 g
Serat panganan 1.1 g
0.2 g
0.72 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(0%)
0 μg
(0%)
0 μg
0 μg
Tiamin (B1)
(3%)
0.03 mg
Riboflavin (B2)
(5%)
0.057 mg
Niasin (B3)
(1%)
0.08 mg
Asem pantotènik (B5)
(1%)
0.043 mg
Vitamin B6
(2%)
0.032 mg
Folat (B9)
(1%)
3 μg
Vitamin C
(3%)
2.4 mg
Vitamin É
(0%)
0 mg
Vitamin K
(0%)
0 μg
Mineral
Kalsium
(2%)
24 mg
Wesi
(2%)
0.29 mg
Magnésium
(7%)
25 mg
Fosforus
(3%)
20 mg
Potasium
(5%)
250 mg
Sèng
(1%)
0.1 mg
Komponèn liyané
Banyu 94.99 g
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Produk turunan[besut | besut sumber]

Banyu krambil bisa digawé nata de coco.