Banyak panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Banyak panggang
Banyak panggang
Cina Padatan
Cina Prasaja
Hanyu Pinyinshāo é
Kanton Yalesīu ngó
Werdi literalroast goose

Banyak panggang minangka sajian sing ditemokake ing masakan Tionghoa, Eropa, lan Timur Tengah . Angsa kasebut kalebu ing kulawarga biologis manuk kalebu bebek, angsa, lan angsa, sing dikenal minangka kulawarga Anatidae . Kulawarga duwe distribusi kosmopolitan . Panggang minangka cara masak kanthi nggunakake panas sing garing kanthi udhara panas sing nutupi panganan, masak kanthi rata ing kabeh sisi. Panggang bisa nambah rasa . Akeh jinis angsa panggang katon ing masakan ing saindenging jagad.

Ing China kidul, angsa panggang minangka macem-macem siu mei, utawa panganan daging panggang, ing sajroning masakan Kanton . Iki digawe kanthi manggang angsa kanthi bumbu asring ing tungku areng ing suhu dhuwur. Angsa panggang kanthi kualitas apik duwe kulit asri kanthi daging sing enak lan lembut. Irisan angsa panggang bisa disajekake nganggo saus plum .

Angsa Natal (Weihnachtsgans)

Galeri[besut | besut sumber]