Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai
Summary
Pesawat DC-3 Dakota Walanda ing lapangan terbang Kuta taun 1949

Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai iku papan anggegana internasional sing dumunung ing sisih kidul Bali, Indonésia, persisé ing tlatah Tuban, Kuta, watara 13 km saka Denpasar. Kodhe IATA-né ya iku DPS, déné Kodhe ICAO-n’e WADD (biyèn WRRR).

Papan Anggegana Ngurah Rai.

Jeneng papan anggegana iki dijupuk saka jeneng I Gusti Ngurah Rai, pahlawan Indonésia saka Bali.

Pajek[besut | besut sumber]

Swasana ing jero terminal papan anggegana.
  • Pajek domestik Rp. 30.000,-
  • Pajek internasional Rp. 150.000,-

Sing dimaksudaké karo rega-rega ing dhuwur sabeneré dudu pajek, nanging PJP2U (Pelayanan Jasa Penumpang Pesawat Udara)/PSC (Passenger Service Charge) sing dibayarké penumpang pesawat mau lan baka dibalèkaké arupa jasa papan anggegana, kaya pelayanan toilet, AC, lll sing ana ing sajeroning terminal papan anggegana, lan uga asuransi tumrap penumpang pesawat wektu isih ana ing jero terminal papan anggegana. saéngga kurang trep yèn diarani pajek.

Maskapé[besut | besut sumber]

Domestik

  • Batavia Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Bandar Lampung, Banjarmasin, Bengkulu, Berau, Gorontalo, Jambi, Jayapura, Kendari, Kupang, Luwuk, Manado, Manokwari, Makassar, Malang, Mataram, Medan, Padang, Palangkaraya, Palembang, Palu, Pangkalpinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Surabaya, Tarakan, Ternate, Yogyakarta)
  • Citilink (Batam, Surabaya)
  • Garuda Indonésia (Bali, Balikpapan, Banda Acèh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Biak, Jayapura, Kendari, Makassar, Malang, Manado, Mataram, Medan, Padang, Pangkalpinang, Palangkaraya, Palembang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Sala, Surabaya, Timika, Yogyakarta)
  • Lion Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Banda Acèh, Banjarmasin, Batam, Bau Bau, Bengkulu, Bima, Gorontalo, Jambi, Kaimana, Kendari, Kupang, Makassar, Manado, Mataram, Medan, Nabire, Padang, Palu, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Sala, Sorong, Sumbawa, Surabaya, Tahuna, Tarakan, Tual, Yogyakarta)
  • Mandala Airlines (Bali, Balikpapan, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Jambi, Kupang, Medan, Padang, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Surabaya, Tarakan, Yogyakarta)
  • Merpati Airlines (Bandar Lampung, Biak, Denpasar, Jayapura, Makassar, Merauke, Sorong, Surabaya, Timika)
  • Sriwijaya Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Banda Acèh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Gorontalo, Jambi, Kendari, Kupang, Makassar, Malang, Medan, Padang, Palangkaraya, Palembang, Palu, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Sala, Surabaya, Tanjung Pandan, Tanjung Pinang, Tarakan)
  • Wings Air (Bali, Fak Fak, Luwuk, Manado, Mataram, Medan, Palembang, Pekanbaru, Sorong, Surabaya, Ternate, Sala, Yogyakarta)

Internasional

Pranala njaba[besut | besut sumber]