Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai
IATA: DPSICAO: WADD
Ikhtisar
Jinis bandhara sipil
Lokasi Tuban, Kabupatèn Badung, Bali
Èlevasi 4,3 m (14 f)
Koordinat 8° 44′ 53,41″ LS,
115° 10′ 1,82″ BT
Pesawat DC-3 Dakota Walanda ing lapangan terbang Kuta taun 1949

Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai iku papan anggegana internasional sing dumunung ing sisih kidul Bali, Indonésia, persisé ing dhaérah Tuban, Kuta, watara 13 km saka Denpasar. Kodhe IATA-né ya iku DPS, déné Kodhe ICAO-n’e WADD (biyèn WRRR).

Papan Anggegana Ngurah Rai.

Jeneng papan anggegana iki dijupuk saka jeneng I Gusti Ngurah Rai, pahlawan Indonésia saka Bali.

Pajek[sunting | besut sumber]

Swasana ing jero terminal papan anggegana.
  • Pajek domestik Rp. 30.000,-
  • Pajek internasional Rp. 150.000,-

Sing dimaksudaké karo rega-rega ing dhuwur sabeneré dudu pajek, nanging PJP2U (Pelayanan Jasa Penumpang Pesawat Udara)/PSC (Passenger Service Charge) sing dibayarké penumpang pesawat kasebut lan baka dibalèkaké arupa jasa papan anggegana, kaya pelayanan toilet, AC, lll sing ana ing sajeroning terminal papan anggegana, lan uga asuransi tumrap penumpang pesawat wektu isih ana ing jero terminal papan anggegana. saéngga kurang trep yèn diarani pajek.

Maskapé[sunting | besut sumber]

Domestik

  • Batavia Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Bandar Lampung, Banjarmasin, Bengkulu, Berau, Gorontalo, Jambi, Jayapura, Kendari, Kupang, Luwuk, Manado, Manokwari, Makassar, Malang, Mataram, Medan, Padang, Palangkaraya, Palembang, Palu, Pangkalpinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Surabaya, Tarakan, Ternate, Yogyakarta)
  • Citilink (Batam, Surabaya)
  • Garuda Indonésia (Bali, Balikpapan, Banda Aceh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Biak, Jayapura, Kendari, Makassar, Malang, Manado, Mataram, Medan, Padang, Pangkalpinang, Palangkaraya, Palembang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Solo, Surabaya, Timika, Yogyakarta)
  • Lion Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Banda Aceh, Banjarmasin, Batam, Bau Bau, Bengkulu, Bima, Gorontalo, Jambi, Kaimana, Kendari, Kupang, Makassar, Manado, Mataram, Medan, Nabire, Padang, Palu, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Solo, Sorong, Sumbawa, Surabaya, Tahuna, Tarakan, Tual, Yogyakarta)
  • Mandala Airlines (Bali, Balikpapan, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Jambi, Kupang, Medan, Padang, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Surabaya, Tarakan, Yogyakarta)
  • Merpati Airlines (Bandar Lampung, Biak, Denpasar, Jayapura, Makassar, Merauke, Sorong, Surabaya, Timika)
  • Sriwijaya Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Banda Aceh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Gorontalo, Jambi, Kendari, Kupang, Makassar, Malang, Medan, Padang, Palangkaraya, Palembang, Palu, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Solo, Surabaya, Tanjung Pandan, Tanjung Pinang, Tarakan)
  • Wings Air (Bali, Fak Fak, Luwuk, Manado, Mataram, Medan, Palembang, Pekanbaru, Sorong, Surabaya, Ternate, Solo, Yogyakarta)

Internasional

Pranala jaba[sunting | besut sumber]