Bandhar udhara internasional Ngurah Rai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
{{{name}}}
IATA: DPSICAO: WADD
Ikhtisar
Jinis bandhara sipil
Lokasi Tuban, Kabupatèn Badung, Bali, Indonésia
Èlevasi 4,3 m (14 f)
Koordinat 8° 44′ 53,41″ LS,
115° 10′ 1,82″ BT

|- !align="center" valign="top"|09/27 |align="center" colspan="2" valign="top"|9.790 |align="center" valign="top"|3.000 |align="center" valign="top"|aspal

|}

Pesawat DC-3 Dakota Walanda ing lapangan terbang Kuta taun 1949

Bandhara Internasional Ngurah Rai iku bandhara internasional sing dumunung ing sisih kidul Bali, Indonésia, persisé ing dhaérah Tuban, Kuta, watara 13 km saka Denpasar. Kodhe IATA-né yaiku DPS, déné Kodhe ICAO-n’e WADD (biyèn WRRR).

Bandhara Ngurah Rai.

Jeneng bandhara iki dijupuk saka jeneng I Gusti Ngurah Rai, pahlawan Indonésia saka Bali.

Pajek[sunting | sunting sumber]

Swasana ing jero terminal bandhara.
  • Pajek domestik Rp. 30.000,-
  • Pajek internasional Rp. 150.000,-

Sing dimaksudaké karo rega-rega ing dhuwur sabeneré dudu pajek, nanging PJP2U (Pelayanan Jasa Penumpang Pesawat Udara)/PSC (Passenger Service Charge) sing dibayarké penumpang pesawat kasebut lan baka dibalèkaké arupa jasa bandhar udhara, kaya pelayanan toilet, AC, lll sing ana ing sajeroning terminal bandhar udhara, lan uga asuransi tumrap penumpang pesawat wektu isih ana ing jero terminal bandhar udhara. saéngga kurang trep yèn diarani pajek.

Maskapai[sunting | sunting sumber]

Domestik

  • Batavia Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Bandar Lampung, Banjarmasin, Bengkulu, Berau, Gorontalo, Jambi, Jayapura, Kendari, Kupang, Luwuk, Manado, Manokwari, Makassar, Malang, Mataram, Medan, Padang, Palangkaraya, Palembang, Palu, Pangkalpinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Surabaya, Tarakan, Ternate, Yogyakarta)
  • Citilink (Batam, Surabaya)
  • Garuda Indonésia (Bali, Balikpapan, Banda Aceh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Biak, Jayapura, Kendari, Makassar, Malang, Manado, Mataram, Medan, Padang, Pangkalpinang, Palangkaraya, Palembang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Solo, Surabaya, Timika, Yogyakarta)
  • Lion Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Banda Aceh, Banjarmasin, Batam, Bau Bau, Bengkulu, Bima, Gorontalo, Jambi, Kaimana, Kendari, Kupang, Makassar, Manado, Mataram, Medan, Nabire, Padang, Palu, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Solo, Sorong, Sumbawa, Surabaya, Tahuna, Tarakan, Tual, Yogyakarta)
  • Mandala Airlines (Bali, Balikpapan, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Jambi, Kupang, Medan, Padang, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Surabaya, Tarakan, Yogyakarta)
  • Merpati Airlines (Bandar Lampung, Biak, Denpasar, Jayapura, Makassar, Merauke, Sorong, Surabaya, Timika)
  • Sriwijaya Air (Ambon, Bali, Balikpapan, Banda Aceh, Bandar Lampung, Banjarmasin, Batam, Bengkulu, Gorontalo, Jambi, Kendari, Kupang, Makassar, Malang, Medan, Padang, Palangkaraya, Palembang, Palu, Pangkal Pinang, Pekanbaru, Pontianak, Semarang, Solo, Surabaya, Tanjung Pandan, Tanjung Pinang, Tarakan)
  • Wings Air (Bali, Fak Fak, Luwuk, Manado, Mataram, Medan, Palembang, Pekanbaru, Sorong, Surabaya, Ternate, Solo, Yogyakarta)

Internasional

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]