Papan Anggegana Internasional Juwata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Juwata
{{{name}}}
IATA: TRKICAO: WALR
Ringkesan
Nglayani Tarakan dan Kalimantan Utara
Hanggar Airline kanggo
Statistik (2011)
Perobahan penumpang 912,998
Perobahan pesawat 16,708
Perobahan angkutan (ton) 9,919

Papan Anggegana Internasional Juwata inggih punika papan anggegana ingkang dumunung ing Kota Tarakan, propinsi Kalimantan Utara. Papan Anggegana punika dumunung namung sakitar 3 km saking pusat kutha. Papan Anggegana Juwata Tarakan, Kalimantan Timur, kanthi dawanipun runway 2500 meter x 45 meter, sapunika sampun dipundarati déning pesawat jinis Boeing lan Airbus, sarta pesawat – pesawat perintis. Saking Cathetan statistik papan anggegana, panumpang ingkang minggah mandhap wonten ing Papan Anggegana Juwata, saben dintenipun antawis 3000 panumpang. Wekdal punika Papan Anggegana Juwata saweg dipunadani pambangunan saperlu ndadosaken minangka papan anggegana propinsi lan pintu gerbang kangge Kalimantan Utara. Papan Anggegana punika minangka penghubung kangge sadaya papan anggegana domestik lan perintis ingkang wonten ing Kalimantan Timur bageyan Utara. Papan Anggegana Juwata minangka papan anggegana ingkang angka 1 wonten ing Indonésia ingkang migunakaken sistem Green Aiport wonten ing apron nalika pangisian bahan bakar avtur.

Sajarah[besut | besut sumber]

Papan Anggegana Juwata wiwitan kabangun nalika masa penjajahan Walanda lan dados pangkala militer kangge pesawat-pesawat tempur kagunganipun Walanda. Nalika tanggal 11 Januari 1942 pesawat tempur kagungan Jepang mendarat ingkang pisanan wonten ing Indonésia ing Papan Anggegana Juwata kangge ngrebut Hindia Walanda.

Sasampunipun mardika, papan anggegana punika wiwitanipun minangka papan anggegana perintis ingkang naming migunakaken pesawat alit, lan wiwitan taun 2000, Papan Anggegana Juwata dipuntingkataken statusipun dados papan anggegana domestik kanthi dawa runway 1.850 meter ingkang dipunlayani maskapé Bouraq Indonésia, Dirgantara Air Service, Citilink, Kartika Airlines, Mandala Airlines, Merpati Nusantara Airlines lan Pelita Air Service. Nalika taun 1997, penerbangan internasional angka pisan dipunlayani déning Bouraq Indonésia kangge rute Tarakan-Tawau, taun 2006 Malaysia Airlines ugi mbikak rute Tarakan-Tawau, penerbangan saking Tarakan-Tawau dipuntutup taun 2000 déning Bouraq Indonésia lan 2010 déning Malaysia Airlines. Nalika wulan Februari taun 2012 maskapé penerbangan Malaysia Airlines ingkang dipunoperasikaken MASwings mbikak malih rute Tarakan-Tawau saben dinten Senin, Rebu lan Kemis. Wiwit 1 Juli 2012 MASwings terbang saben dinten kanthi rute Tarakan-Tawau lan Tarakan-Kota Kinabalu[1].

Gambar:WALR-03.jpg
Runway Papan Anggegana Juwata
Hall bagian depan terminal papan anggegana

Maskapé & Tujuan[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Boten Beroperasi[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Statistik[besut | besut sumber]

Rute penerbangan tersibuk berdasarkan frekuensi mingguan
Peringkat Tujuan Maskapé Penerbangan Ferkuensi
(Mingguan)
1 22px Balikpapan Garuda Indonésia, Lion Air, Sriwijaya Air 49
2 22px Nunukan Kalstar Aviation, Susi Air 28
3 22px Malinau Susi Air 21
4 22px Tanjung Selor Susi Air 11
5 22px Jakarta-Soetta Lion Air 7
6 22px Surabaya Lion Air 7
7 22px Makassar Sriwijaya Air 7
8 Flag of Sabah.svg Tawau, Sabah MASwings 7
9 22px Tanjung Redeb Kalstar Aviation 7
10 22px Long Bawan, Krayan MAF Indonésia, Susi Air 7
11 22px Long Apung, Kayan MAF Indonésia, Susi Air 7
12 22px Toli-Toli Merpati Nusantara 4
13 22px Pulau Bunyu Susi Air 4

Cathetan Suku[besut | besut sumber]