Bams Samsons

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bams Samsons
Bams Samsons
Latar wuri
Jeneng lair Bambang Reguna Bukit
Jeneng liya Bams Samsons
Lair (1983-06-16) Juni 16, 1983 (umur 36)
Kanadha Ottawa, Kanada
Taun aktif 2003 - saiki
Hubungan
Pasangan Nia Ramadhani (putus)
Tyas Mirasih (putus)
Wong tuwa Johan Begin Bukit lan Desiree Tarigan

Bambang Reguna Bukit (lair ing Ottawa, Kanada, 16 Juni 1983; umur 36 taun; utawa biyasa diundhang karo jeneng Bams) ya iku penyanyi Indonesia, Bambang Reguna Bukit atau biyasa disapa dengan Bams Samson Dhèwèké iku personel saka grup musik Samson.[1] Karo personil-personil liyané kaya ta Aldri, Erik, Konde lan Irfan, karo album kang pisanan ya iku NALURI LELAKI kang dirilis ning taun 2005.[1]

Bams ya iku anak pisanan saka pasangan Johan Begin Bukit lan Desiree Tarigan.[1] Pirang taun sawisé Bams lair, wong tuwané cerai.[1] Desiree nikah karo pangacara Hotma Sitompul.[1] Priya kalairan Ottawa, 16 Juni 1983 sadurungé sukses dadi penyanyi, Sadurungé dhèwèké tau nyunauni musik lan tau nempuh pandidikan musik ning Elfa Secioria, TSB (Tarik Suara Bertha), sarta kursus gitar Yamaha Musik.[1]

Bams tau njalin gayutan kasih karo bintang sinétron Nia Ramandhani.[1] Hubungané dadi bahan omongan ning médhia, nalika bapané Bams nyebutaké manawa gayutan mau namung dolanan.[1] Pernyataan saka Hotma Sitompul mau kabukti sawisé sakloron temenan pisahan.[1]

Berita mau dikabaraké amarga ana wong katelu.[1] Sawisé pisah karo Nia, Bams dikabaraké cedhak karo modhèl/pesinetron Tyas Mirasih Endah.[1] Nanging ora suwé.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Karir bermusiké Bams dimulai bareng Infinity Band.[1] Ora sempet rekaman, band iki bubar.[1] Bebarengan karo Irfan (gitar), Erik (gitar), Adjie (drum), Aldri (bass), lan Ucil (vokal), Bams mbentuk The Equal.[1] Grup musik iki ora suwé sawisé ditinggal karo Ucil lan Adjie.[1]

Posisi Adjie digantikaké Konde.[1] Jeneng mau diowah dadi Samsons.[1] Bams ngidolaké Radiohead, Led Zeppelin, Queen, lan Foo Fighter, musik-musik saka Samsons diinspirasi saka idolané Bams.[1]

Wus suwé ora aktif ning dunya musik, Bams lagi ngurus project anyaré, kang ngusung tetembangan rohani.[2] Band kang wus suwé dadi pepenginané.[2]

Diskografi[1][besut | besut sumber]

  • NALURI LELAKI (2006) - Samsons
  • PENANTIAN HIDUP (2007) - Samsons
  • PENANTIAN HIDUP PLATINUM EDITION (2008) - Samsons
  • SAMSONS (2009) - Samsons
  • STAND OUT (2008) - Giving My Best
  • CHAPTER ONE (2009) - GMB Community
  • RESURRECTION (2010) - Giving My Best

Filmografi[1][besut | besut sumber]

  • SAUS KACANG (2008)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u biografi bams samsons dipununduh tanggal 15 Juli 2011
  2. a b berita bams samsons dipununduh tanggal 15 Juli 2011